ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η 105η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, αλλά και πλήθος κόσμου τίμησαν τους ήρωες που αγωνίστηκαν για να απελευθερωθεί η πόλη

 

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η 105η Επέτειος της Απελευθερώσεως του Σιδηροκάστρου

 

Στις εκδηλώσεις δεν παρέστησε και δεν τίμησε κανένας εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

 

Με λαμπρότητα, συγκίνηση και ιδιαίτερη τιμή εορτάσθηκε η 105η Επέτειος της Απελευθερώσεως της πόλης του Σιδηροκάστρου, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018. Πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου τίμησαν τους ήρωες που αγωνίστηκαν για να απελευθερωθεί η πόλη.

Το πρωί τελέσθηκε θεία λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας χοροστατούντος του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και στην συνέχεια η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας

Ακολούθως στο Ηρώο της πόλης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στεφάνους κατέθεσαν η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτιος Δομουχτσίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Ιωάννης Μωυσιάδης, ο εκπρόσωπος του 10ου Συντάγματος Πεζικού, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Γεώργιος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο εκπρόσωπος της ΣΕΑΝΣ.

Ακολούθησε παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων. Με περίσσιο πάθος και συγκίνηση παρέλασαν τα τμήματα  πολιτικά και στρατιωτικά και υπό τους ήχους του τραγουδιού Μακεδονία ξακουστή και αυτό λόγω των τελευταίων εξελίξεων για την ονομασία των Σκοπίων. ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι Χριστιανικές Μαθηματικές Ομάδες οι οποίες κρατούσαν στα χέρια μια μεγάλη ελληνική σημαία και σημαία –πορτρέτο του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, επίσης και ένα πανό που έγραφε «Το όνομα μας, η ιστορία μας δεν παραδίδονται».                                Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο δήμαρχος Σιντικής Φώτιος Δομουχτσίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης,ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ,Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Γεώργιος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του 10  Συνταγματος Πεζικού, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Σωματείων, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Στις εκδηλώσεις δεν παρέστησε και δεν τίμησε κανένας εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Επισημαίνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Σιντικής στην τελευταία συνεδρίαση του,  με μοναδικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις με την συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα των Σκοπίων ,σύμφωνα με την οποία θα εμπεριέχεται το όνομα Μακεδονία, αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι  ανεπιθύμητοι στην περιοχή όσοι βοηθήσουν ή ψηφίσουν αυτή την συμφωνία.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com