ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1Ο SANTA CLAUS RUN ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο αγώνας που διοργάνωσαν ο δήμος Σερρών, η ΚΕΔΗΣ και το Τμήμα Δρομέων Υγείας του Πανσερραϊκού

Εκατοντάδες αγιοβασίληδες, περί τους 650, πήραν μέρος στο 1ο Santa Claus Run των Σερρών για καλό σκοπό

Οι δρομείς των εορτών έστειλαν μηνύματα αγάπης, ελπίδας  και χαράς, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης συμμετέχοντας στον αγώνα για ιερό σκοπό, την στήριξη στην «Ηλιαχτίδα».

Με ζωντάνια, χρώμα και πολλά χαμόγελα πλημμύρησε το κέντρο της πόλης των Σερρών, το μεσημέρι της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2019. Εκατοντάδες αγιοβασίληδες, περί τους 650,με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες συμμετείχαν στο 1ο Santa Claus Run Σερρών, στέλνοντας μηνύματα αγάπης, ελπίδας  και χαράς ,στον αγώνα που διοργάνωσαν ο δήμος Σερρών, η ΚΕΔΗΣ και το Τμήμα Δρομέων Υγείας του Πανσερραϊκού.

Στην πλατεία Κρονίου την εκκίνηση του 1ου Santa Claus Run έδωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, και εκατοντάδες αγιοβασίληδες, μικροί και μεγάλοι, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης συμμετέχοντας στον αγώνα για ιερό σκοπό, την στήριξη στην Ηλιαχτίδα. Ο 1ος Santa Claus Run ήταν ενταγμένος στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Σερρών «Πολιτεία των Ευχών» και σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δοθεί ένας χαρμόσυνος και χαρούμενος τόνος τις μέρες των Χριστουγέννων στην πόλη .

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, σε δηλώσεις στη «Σ», αναφερόμενος στην εκδήλωση Santa Claus Run, τόνισε: «Ο πρώτος αγώνας που πάνω από 600 Σερραίοι αγιοβασίληδες θα τρέξουν και θα γυρίσουν την πόλη, γεμάτοι ενέργεια ,γεμάτοι αγάπη, και χαμόγελα. Βλέπω πολλά χαμόγελα γύρω μας και αυτός ο αγώνας σηματοδοτεί το χαμόγελο, σηματοδοτεί την θετική ενέργεια που έχουμε όλοι μας. Από την πόλη που έχει βάλει τα γιορτινά της και έχει ξεκινήσει η Πολιτεία των Ευχών. Ευχές από όλους σε όλους, ευχές μέσα από την καρδιά μας ,ευχές για μια χρονιά υπέροχη όπως αξίζει σε αυτή την  πόλη».

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Χρύσα Παλάζη, δήλωσε: «Σήμερα με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες, σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση του δήμου Σερρών, της ΚΕΔΗΣ και του Τομέα Δρομέων Υγείας του Πανσερραικού, όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Σε αυτό το κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί πάρα πολλοί, ολόκληρες οικογένειες, μικροί και μεγάλοι, σε αυτόν τον αγώνα δρόμου που δεν έχει κανένα κίνητρο πρωτιάς και χρόνων, είναι ένας συμβολικός αγώνας, γέμισε η πόλη μας αγιοβασίλιδες. Το κάλεσμα και η ανταπόκριση έγινε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος συμμετέχει, ενδιαφέρεται, μαθαίνει, ανταποκρίνεται. Του χρόνου θα κοκκινίσουμε όλη την πόλη».

Ο Γιώργος Θεοχάρης, έφορος του Τμήματος Δρομέων Υγείας Πανσερραικού, ανέφερε: «Σε συνεργασία με το δήμο Σερρών και την ΚΕΔΗΣ, τους οποίους  τους  ευχαριστούμε πολύ, μας βοήθησαν και οικονομικά, έδωσαν ψυχή και σώμα για αυτή την εκδήλωση, διοργανώνουμε για πρώτη φορά το Santa Claus Run.Πιστεύω ότι φέτος η πόλη μας έχει το χρωματιστό, το πιο ζαχαρένιο, το πιο χριστουγεννιάτικο γιορταστικό event, που έγινε ποτέ. Αγκαλιάστηκε από τους συμπολίτες μας και το εντυπωσιακό είναι ότι ήρθαν να συμμετέχουν και από άλλους δήμους, άλλους νομούς. Περισσότεροι από 600 αγιοβασίληδες θα ξεχυθούν στους δρόμους μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα αγάπης, χαράς προς τον συνάνθρωπο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, βλέπουμε γύρω μας χαμογελαστά πρόσωπα, νομίζω ότι το έχουμε ανάγκη στις μέρες μας».

Ο Κώστας, Αγγειοπλάστης, έφορος του Τμήματος Δρομέων Υγείας του Πανσερραϊκού, τόνισε: «Επειδή η πόλη μας δεν έχει να ζηλέψει από κανέναν, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με μεράκι ,την στήριξη και την συνεργασία όλων, μαζί με το δήμο Σερρών και την ΚΕΔΗΣ αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το event, για να φέρουμε πιο κοντά τους συμπολίτες μας, να ομορφύνουμε την πόλη μας, να την δείξουμε παραέξω δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει ένας θεσμός ετήσιος. Κάθε χρόνο θα  κάνουμε κάτι καλύτερο για την πόλη μας, τους συμπολίτες μας, για μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη συμμετοχή. Αλλά όλοι μαζί με την συνεργασία φέραμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό. Του χρόνου πιστεύουμε ότι θα σας καταπλήξουμε, σκεφτόμαστε ωραία πράγματα».

Μετά την πολύ πετυχημένη διοργάνωση του 1ου Santa Claus Run,οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν ότι θα καταστεί πλέον ετήσιος θεσμός για τον δήμο Σερρών καθώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Επισημαίνεται ότι τα σκουφάκια σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν δωρεάν από τους διοργανωτές, η διαδρομή του 1ου Santa Claus Run ήταν 2,5 χιλιόμετρα και στον τερματισμό περίμενε όλους τους συμμετέχοντας ένα μετάλλιο ενθύμιο με την φιγούρα του Αϊ Βασίλη.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.