ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ο 35ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, με κεντρικό σύνθημα « «Αγάπα το περιβάλλον, περιβάλλει ό,τι αγαπάς»

Ο 35ος «Γύρος των Σερρών» με ρεκόρ συμμετοχής και με σύμμαχο τις σχετικά καλές καιρικές συνθήκες

 Περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι Σερραίοι και όχι μόνο, αθλητές κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου,  μέσα στην πόλη των Σερρών, σπάζοντας το ρεκόρ συμμετοχών στα τριάντα πέντε  αυτά χρόνια διοργάνωσης στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για την προστασία του  περιβάλλοντος

Με κεντρικό σύνθημα  «Αγάπα το περιβάλλον, περιβάλλει ό,τι αγαπάς» με ρεκόρ συμμετοχής και με σύμμαχο τις σχετικά καλές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 35η συνεχόμενη χρονιά ο «Γύρος των Σερρών, ο οποίος  ήταν αφιερωμένος στο περιβάλλον και στην ανακύκλωση. Περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι  Σερραίοι και όχι μόνο, αθλητές και μη  κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου, μέσα στην πόλη των Σερρών, σπάζοντας το ρεκόρ συμμετοχών στα τριάντα πέντε  αυτά χρόνια διοργάνωσης, τρέχοντας  με την ψυχή τους και  απολαμβάνοντας μια γιορτή του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Ο 35ος γύρος της πόλης Σερρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, από τον δήμο Σερρών, σε συνεργασία με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, και την βοήθεια διάφορων φορέων της πόλης όπως Αστυνομική Διεύθυνση, Τροχαία Σερρών, ΕΚΑΒ, Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών, Ερυθρό Σταυρό, εθελοντές κ.α.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη  και περισσότεροι από 1500 Σερραίοι, και όχι μόνο, ανεξαρτήτως ηλικίας έτρεξαν στον 35ο «ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ» στέλνοντας το μήνυμα ότι «Αγάπα το περιβάλλον, περιβάλλει ό,τι αγαπάς».

Ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναφερόμενος στην εκδήλωση δήλωσε «Ο 35ος Γύρος είναι μια γιορτή για όλους τους Σερραίους. Μια γιορτή, στην οποία η συμμετοχή όλων των δημοτών – μικρών και μεγάλων – δίνει ένα στίγμα για το περιβάλλον, που περιβάλλει ό,τι αγαπάμε. Οι περισσότεροι απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχουμε συμβολικά και ουσιαστικά σ’ αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτήν τη γιορτή. Νομίζω ότι και ο καιρός, που βοηθάει σήμερα, και η μεγάλη παρουσία των συνδημοτών μου, μας δίνει όλους μια άλλη αίσθηση για το πώς λειτουργούμε και ως Δημοτική Αρχή, αλλά και ως πολίτες σε σχέση με το περιβάλλον. Η διοργάνωση, θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια ακόμη και θα βελτιωθεί ακόμη πιο πολύ. Θέλω να την καταστήσουμε έναν θεσμό και να συμμετέχουν όχι μόνο Σερραίοι, αλλά και από άλλες περιοχές. Φυσικά, δεν είναι μόνο ο αγώνας, που έχει πολλές διαδρομές, αλλά είναι και όλα τα δρώμενα, που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον. Όλες αυτές οι δράσεις ευαισθητοποίησης, νομίζω ότι είναι απαραίτητες για να δώσουμε το στίγμα του μέλλοντος».

Στον αγώνα, δυναμικό «παρών» έδωσαν η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, με πρώτο το Δήμαρχο, Αλέξανδρο Χρυσάφη, και πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους, ο οποίοι με τη συμμετοχή τους έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τη στήριξη του θεσμού.                                      Παράλληλα με τον 35ο Γύρο, στην Πλατεία Ελευθερίας φιλοξενήθηκε η δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», όπου, από τις 10:00το πρωί  έως τις 14:00μ.μ., μικροί και μεγάλοι Σερραίοι είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με όσα έχουν σχέση με το περιβάλλον μέσω  βιωματικών  παιχνιδιών.

Ο 35ος Γύρος της πόλης των Σερρών είχε εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας (Εθνική Τράπεζα ) ενώ οι διαδρομές ήταν τέσσερις:

A) Διαδρομή 300μ για Άτομα με Αναπηρίες  (Με εκκίνηση την πλατεία του ΙΚΑ και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας )

Β) Διαδρομή 1400μ για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων

Γ) Διαδρομή 2500μ.,για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Άνω

Δ) Διαδρομή 5O00μ., για μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και ενήλικες ( επανάληψη της διαδρομής των 2.500μ.)

Ακολούθησε η απονομή κυπέλων  στους τρεις πρώτους νικητές κάθε  κατηγορίας  και δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια –για πρώτη φορά-σε όλους τους συμμετέχοντες.

Πολλοί γονείς παιδιών των δημοτικών σχολείων συνόδευσαν τα παιδιά τους τρέχοντας ή βαδίζοντας μαζί τους στην διαδρομή των 1400 μ.. Μάλιστα πολλοί γονείς συμμετείχαν σπρώχνοντας καροτσάκια με τα μωρά τους. Συμμετείχαν επίσης ομάδες εργαζομένων σε σερραϊκές επιχειρήσεις Ήταν πραγματικά μια γιορτή του αθλητισμού, η οποία  είχε  ένα οικολογικό χαρακτήρα, ένας αγώνας που έστειλε  και ένα ισχυρό μήνυμα για την προστασία του  περιβάλλοντος.               

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.