ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την  Κομματική Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ, με παρουσία σωματείων, συλλόγων και φορέων του Νομού.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τη λειτουργία των διοδίων του Στρυμονικού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η Σύσκεψη για τη λειτουργία των διοδίων του Στρυμονικού, της Κομματικής Οργάνωσης Σερρών του ΚΚΕ, με παρουσία σωματείων, συλλόγων και φορέων του Νομού.

 Η εισηγήτρια Σαραντίδου Φιλιώ, μέλος της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ,  ξεκίνησε τη συζήτηση με μια μικρή περιεκτική ιστορική αναδρομή για να γίνει σε όλους κατανοητό αλλά και να μπορέσει στην συνέχεια να αναπτυχθεί συζήτηση για το τι εστί για την αστική τάξη «ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών- περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη» που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις προτεραιότητές της. 

 Επισήμανε πως κριτήριο για την προώθηση απορρόφησης κονδυλίων για τις υποδομές μεταφορές είναι η στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η κατεύθυνση ζεστού χρήματος στα ταμεία των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούνται και οι στόχοι για εξωστρέφεια του ελληνικού κεφαλαίου, την ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας. 

 Ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που αγωνίζεται να δείξει στον λαό ότι στον αντίποδα της εξαθλίωσης που επιφυλάσσει για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Αναφέρθηκε στις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπου οι παρατάξεις του ΚΚΕ ήταν οι μόνες που ανέδειξαν το θέμα των εθνικών οδών και των διοδίων καλώντας όλους τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες να πάρουν ανοιχτά θέση για το μεγάλο αυτό ζήτημα, που κανένας δεν τολμούσε να αγγίξει.

 Στη συνέχεια, αναφερόμενη στο τι πρέπει να γίνει, απευθύνθηκε σε όλους τους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τα λαϊκά νοικοκυριά της χώρας πρέπει να παλεύουν να κατευθυνθούν οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις σε τομείς που θα δώσουν έστω και προσωρινή ανακούφιση σήμερα, κόντρα στους σχεδιασμούς των μονοπωλιακών ομίλων , της ΕΕ, της αστικής τάξης.                                                                                        Ο λαός είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να πιέσει αποφασιστικά στην κατάργηση όλων των διοδίων. Μπορούν, αρκεί να το πιστέψουν ότι έχουν δύναμη, όλα τα λαϊκά στρώματα να στείλουν μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους πως δεν ανέχονται την επιβολή των διοδίων.                                                                             Το ΚΚΕ καλεί όλους τους τοπικούς φορείς του νομού, τους συλλόγους, τα σωματεία εργαζομένων, να ενεργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων.

Ακολούθησαν ομιλίες- τοποθετήσεις από:

Τον εκλεγμένο στην Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας χρήσης, Γεωργάκη Ηλία, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων  Σερρών (ΟΕΒΕΣΣ), Σωτήρη Κοτσαμπά, τον Πρόεδρο Σωματείων Επιπλοποιών και Ξυλουργών νομού Σερρών και μέλος του ΟΕΒΕΣ, Δασκαλάκη Αθανάσιο, τον πρόεδρο Τσέκο Στέλλιο και μέλη του ΔΣ του σωματείου μικροπωλητών νομού Σερρών, τον δικηγόρο Γιάντσιο Ιωάννη, τον Λάγιο Μάκη, εκλεγμένο με την Λαϊκή Συσπείρωση Βισαλτίας και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σερρών, τον Ευθύμη Κατσίμπα, μέλος της Κίνησης Πολιτών «Όχι στα διόδια».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από το σωματείο ιδιοκτητών ταξί Νομού Σερρών και οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Ζίχνης Γιάννης Στεφανόπουλος και Σιντικής Ιωαννίδου Μαρία.