ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Σερρών, ακολουθώντας την παράδοση συγκέντρωσε φίλες και φίλους της, στην καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας

Εορταστική, χαρούμενη η ατμόσφαιρα στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Οδηγισμού

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της  Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020 στο «Σταθμό»- Οι καλεσμένες και καλεσμένοι του Τοπικού Συμβουλίου Σερρών πέρασαν ένα ευχάριστο μεσημέρι με ευχές για καλή χρονιά και καλή οδηγική χρονιά και πολύ χορό

Εορταστική, χαρούμενη η ατμόσφαιρα στην εκδήλωση κοπής  της παραδοσιακής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τοπικού Συμβουλίου Σερρών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ). Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ακολουθώντας την παράδοση συγκέντρωσε φίλες και φίλους της, στην καθιερωμένη παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας. Οι καλεσμένες και καλεσμένοι του Τοπικού Συμβουλίου Σερρών πέρασαν ένα ευχάριστο μεσημέρι με ευχές για καλή χρονιά και καλή οδηγική χρονιά και πολύ χορό .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της  Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020, στο  κέντρο «Σταθμός», στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Σερρών. Οι κυρίες του νεοεκλεγμένου Τ.Τ. ΣΕΟ μαζί με τα παιδιά των ομάδων, αστέρια –πουλιά—οδηγοί, υποδεχόταν τις καλεσμένες και τους καλεσμένους τους.

Η κ. Τέμη Μπογιαντζή, απερχόμενος πρόεδρος του Τ.Τ. ΣΕΟ, ήταν αυτή που έκοψε την βασιλόπιτα ,κατόπιν προτροπής όλων των μελών του ΣΕΟ..Λίγο πριν την κοπή της βασιλόπιτας παρουσίασε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος Σερρών ,το οποίο αποτελούν : Κωνσταντίνα Καραντώνη ,πρόεδρος, Αγγέλα Μαρία Μπογιαντζή, Έφορος, Δήμου Μαριάννα ,Αντιπρόεδρος, Μαίρη Τσομλεκτσή, Γραμματέας, Βασιλική Δανδίκα, Ταμίας, Στέλλα Κωνσταντού Σαρόγλου βοηθός Εφόρου.

Η κ. Τέμη Μπογιαντζή,, ευχαριστώντας όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, τόνισε «Ευχόμαστε καλή δημιουργική χρονιά, χαρά και ευτυχία και στα παιδιά μας καλή οδηγική χρονιά. Σας ευχαριστούμε που μας ακολουθείτε στις εκδηλώσεις μας, ευελπιστούμε να συνεχίσετε να στηρίζετε το ΣΕΟ και να σταθείτε αρωγοί μας όπως τις προηγούμενες χρονιές. Νέες κυρίες είναι πλέον στο διοικητικό συμβούλιο, ας τις στηρίξουμε στις δράσεις τους.Με την παρουσία σας μας γεμίζετε χαρά, δύναμη να συνεχίσουμε και σας ευχαριστούμε».

Η νέα πρόεδρος, Κωνσταντίνα Καραντώνη σε δηλώσεις στη «Σ», αναφερόμενη στην εκδήλωση, τόνισε: «Είναι η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς, η καθιερωμένη η κοπή της βασιλόπιτας. Καλέσαμε τον κόσμο μας ,αυτούς που μας υποστηρίζουν να περάσουμε λίγες ώρες ευχάριστες.Να ευχαριστήσουμε ,όλους και όλες που βρίσκονται κοντά στο Τ.Τ., και στηρίζουν τις δράσεις μας, τους  γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους  και μας ακολουθούν. Είναι χαρά μας που έχουμε όλους αυτούς που μας βοηθάνε δίπλα μας τους ευχαριστούμε γιατί βοήθεια δεν έχουμε από αλλού. Καλή χρονιά με  υγεία και ευτυχία».

Η νεοεκλεγείς τοπική Έφορος, Αγγέλα Μαρία Μπογιαντζή, δίνοντας τις ευχές της τόνισε «Χρόνια πολλά και καλή οδηγική χρονιά με υγεία, πολλά χαμόγελα και ευτυχία στα πρόσωπα των ανθρώπων. Το ΣΕΟ είναι μια μεγάλη αγκαλιά, δεχόμαστε όλους τους ανθρώπους. Χαρά μας θα είναι να έχουμε μια αύξηση των μελών γιατί θα είναι καλό και για τα παιδιά και για τα στελέχη και για το Τοπικό. Να ΄ρθουν να γνωρίσουν τον Οδηγισμό, είμαστε η πιο μεγάλη παρέα του  κόσμου, και στόχος μας  είναι να γίνουμε ακόμη μεγαλύτερη και όπως λέμε στην δικιά μας γλώσσα μια φορά Οδηγός πάντα Οδηγός. Και μεις να είμαστε γεροί να διδάσκουμε, να μαθαίνουμε στα παιδιά  τις αξίες του Οδηγισμού».

Το τυχερό κομμάτι της βασιλόπιτας ήταν αυτό του  κλάδου των Οδηγών. Ενώ το τυχερό βασιλοπιτάκι έτυχε στην φίλη του Οδηγισμού  κ. Πασχαλία Συρματένιου και κέρδισε ένα ημερήσιο ταξίδι, προσφορά του ταξιδιωτικού Γραφείου Κακαρίδη.To διοικητικό συμβούλιο του  Τοπικού  Τμήματος   Σερρών ΣΕΟ, θέλοντας να ευχαριστήσει τις κυρίες που στηρίζουν τις δράσεις του, κλήρωσε ένα δώρο το οποίο έτυχε η κ. Γκουγκούφκα.  

Την εκδήλωση τίμησαν μέλη διοικητικών συλλόγων, παλιοί οδηγοί και πολλές φίλες του ΣΕΟ. Το μεσημέρι κύλησε ευχάριστα με μουσική, πολύ χορό και τραγούδι έως αργά το απόγευμα. Οι κυρίες του Τοπικού Συμβούλιου ΣΕΟ και τα παιδιά των ομάδων, αστέρια, πουλιά και οδηγοί, φρόντισαν και περιποιήθηκαν όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση τους.

Επισημαίνεται ότι η Εστία του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού οδηγισμού στις Σέρρες , βρίσκεται Ραιδεστού και Βαλκανιονίκη Μπεκιάρη γωνία και οι δράσεις των ομάδων γίνονται  κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.