ΜΕ ΓΟΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ-ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο αντιδήμαρχος  Έργων του δήμου Σερρών , Ηλίας Γκότσης σε δηλώσεις στη « Σ», τόνισε « Μετά τις 18 Ιουλίου θα παραδοθεί το έργο . Είναι εντός του  χρονοδιαγράμματος  του έργου»

Με γοργό ρυθμό οι εργασίες επί της Διονυσίου Σολωμού στο κέντρο της πόλης των Σερρών

«Στο πλαίσιο του έργου θα τοποθετηθούν φωτιστικά στις οδούς Διονυσίου Σολωμού και Τσαλοπούλου με υπογειοποίηση και λαμπτήρες led»,  σημείωσε ο κ. Γκότσης.

Εντός  των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης ,αυτές της αποκατάστασης του οδοστρώματος  της Διονυσίου Σολωμού και μετά τις 18 Ιουλίου  2019 να παραδοθεί  το έργο .

Το έργο περιλαμβάνει φρεζάρισμα του δρόμου , τοποθέτηση τάπητα και κυβόλιθων στις τρεις διαβάσεις τω πεζών . Το φρεζάρισμα και το πρώτο υλικό του τάπητα έχει ήδη πραγματοποιηθεί  και οι υπόλοιπες εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό .

Ο αντιδήμαρχος  Έργων του δήμου Σερρών , Ηλίας Γκότσης σε δηλώσεις στη « Σ», τόνισε « Μετά τις 18 Ιουλίου θα παραδοθεί το έργο . Είναι εντός του χρονοδιαγράμματος  του έργου. Για δεκαοχτώ μέρες  είχνα σταματήσει οι εργασίες στην  Ερμού και  στη Διονυσίου Σολωμού με απόφαση δημοτικού συμβουλίου επειδή μας το είχε ζητήσει ο Εμπορικός Σύλλογος . Οι παρεμβάσεις στην Ερμού και στην Διονυσίου Σολωμού αποκαθιστούν μια άσχημη εικόνα στο κέντρο της πόλης . Έχει γίνει ασφαλτόστρωση, τοποθέτηση κυβόλιθων στις διαβάσεις πεζών και στα σημεία των φορτοεκφορτώσεων  και του χώρου στάθμευσης για αυτοκίνητα επισκεπτών του δήμου Σερρών και του δημάρχου».

« Στο πλαίσιο του έργου θα τοποθετηθούν φωτιστικά στις οδούς Διονυσίου Σολωμού και Τσαλοπούλου με υπογειοποίηση και λαμπτήρες led»,  σημείωσε ο κ. Γκότσης.

Επισημαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων στο δήμο Σερρών ,τόσο στο οδικό δίκτυο τη ς πόλης όσο και στα χωριά . Το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση σε δέκα πέντε (15) τμήματα οδών εντός της πόλης και δώδεκα (12) τμήματα οδών στα χωριά, προϋπολογισμού 620.000. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδία έσοδα του Δήμου ΣΑΤΑ 2018-2019. Η δημοτική αρχή διαθέτει το 35% της ΣΑΤΑ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Παράλληλα με τις ασφαλτοστρώσεις έχουν ξεκινήσει  οι εργασίες αποκατάστασης και στο οδόστρωμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Οι εργασίες γίνονται τμήμα-τμήμα και ταυτόχρονα γίνονται εργασίες της ΔΕΥΑΣ. Το έργο στην Εθνικής Αντίστασης θα ολοκληρωθεί περίπου στο τέλος της χρονιάς, όπως ανέφερε ο κ. Γκότσης.

«Οι ασφαλτοστρώσεις  στο μεγαλύτερο μέρος στην πόλη  Σερρών έχουν γίνει και έχουν παραδοθεί . Έχουν  μείνει ελάχιστα τμήματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί . Σύντομα θα γίνει ασφαλτόστρωση και σε αυτά και  μετά θα γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις στις τοπικές κοινότητες για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων» τόνισε ο κ. Γκότσης.

Καταλήγοντας ο κ. Γκότσης επεσήμανε «Σε ικανοποιητικό βαθμό έχουν υλοποιηθεί αποκαταστάσεις   φθορών οδικών αρτηριών ,καταπονημένων οδικών  αρτηριών  κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης των Σερρών»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ασφαλτοστρώσεις εντός  της πόλης των Σερρών έχουν γίνει και θα γίνουν στα εξής τμήματα οδών :

1. Απαμείας, από την αρχή (τέλος Ηροδότου) έως είσοδο ΚΤΕΛ και 100μ έως τον κόμβο Νιγρίτης (παραδόθηκε)

2. Ραιδεστού, από την διασταύρωση με την οδό Μεραρχίας έως το γήπεδο και από το ύψος Κερασούντος έως Χρ. Σμύρνης(παραδόθηκε)

3. Θεσσαλονίκης, από τη Ραιδεστού έως την Κ. Καραμανλή(παραδόθηκε).

4. Κερασούντος , από την οδό Ραιδεστού έως τον κυκλικό κόμβο Δυτ. Θράκης(παραδόθηκε)

5. Παύλου Μελά, από την οδό 29ης Ιουνίου έως την οδό Θεσσαλονίκης(παρασόθηκε)

6 . 8ης Μαίου, από την οδό Βενιζέλου έως τον κυκλικό κόμβο Κομνηνών (παραδόθηκε).

7. Σαράντα Εκκλησιών, από την οδό Μεραρχίας έως τον κυκλικό κόμβο (παζάρι) (παραδόθηκε).

8.Αν. Θράκης, τμήμα 50μ μπροστά από τον πλάτανο(παραδόθηκε).

9.Γ Ιππικού Συντάγματος, από την διασταύρωση με την οδό Προύσσης έως τον αριθμό 50(παραδόθηκε).

10.Ν. Πλαστήρα, από το ύψος του κτιρίου της παλαιάς Αστυνομίας έως την διασταύρωση με την οδό Γ. Ρακιτζή.

11.Γρ. Λαμπράκη, από την οδό Γρ. Ρακιτζή έως την οδό Β.Βασιλείου.

12.Γρ. Ρακιτζή, τμήμα 100μ έμπροσθεν 5ου Γυμνασίου

13. Χαρ. Τρικούπη, τμήμα 80μ έμπροσθεν 18ου Δημοτικού Σχολείου (παραδόθηκε)

14. Μακεδονομάχων, ανάμεσα στους οδούς Ευζώνων και Κερασούντος (ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ευζώνων)(παραδόθηκε)

15. Μακεδονομάχων, από τον κυκλικό κόμβο (Κεραυνό) έως την οδό Τσακάλωφ (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας).

Κοινότητες όπου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση

1. Τοπική Κοινότητα Άνω Βροντούς

2.  Τοπική Κοινότητα Αναγεννήσεως

3. Δημοτική Κοινότητα Λευκώνα

4.Τοπική Κοινότητα Οινούσας( Χιονοχώρι)

5.Τοπική Κοινότητα Ελαιώνος

6. Δημοτική Κοινότητα Σκουτάρεως

7. Τοπική Κοινότητα Αγίας Ελένης

8. Τοπική Κοινότητα Αδελγικού

9.Τοπική Κοινότητα Κουμαριάς

10. Τοπική Κοινότητα Βαμβακούσης

11. Τοπική Κοινότητα Κάτω Καμήλας

12. Τοπική Κοινότητα Κουβουκλίου

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simerini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.