ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ SELF TEST ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητα Σερρών τα αποτελέσματα των Self tests, έδειξαν 38 θετικά, από αυτά φορούν θετικούς πέντε (5) μαθητές και οκτώ (8) εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δώδεκα (12) μαθητές και δεκατρείς (13) εκπαιδευτικούς στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Με αρνητικό self test μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν τη Δευτέρα στα σχολεία όλων των βαθμίδων

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Στέλιος Ρίζος, και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, Ιωάννης Καραβασίλης, σε δηλώσεις στη «Σ», αναφέρθηκε στην επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού στα σχολεία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν η επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, στo φυσικό τους χώρο, στις σχολικές τάξεις το πρωί της Δευτέρας μετά από μία πολύμηνη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων και μια ενδιάμεση λειτουργία τριών εβδομάδων σε ορισμένα σχολεία.

Απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης στα σχολεία, είναι εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα γνωστά μέτρα προστασίας από τον κορoνοϊό, η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Το self test είναι υποχρεωτικό ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Επισημαίνεται ότι τα Λύκεια είχαν ανοίξει δύο εβδομάδες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα Εβδομάδα και τώρα επέστρεψαν στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα… Φέτος αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ενώ η σχολική χρονιά παρατείνεται για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία μέχρι τις 25 Ιουνίου ενώ για τα Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 11 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 3.000 φτάνουν τα συνολικά θετικά self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία σε πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητα Σερρών τα αποτελέσματα των Self tests, έδειξαν 38 θετικά, από αυτά φορούν θετικούς πέντε (5) μαθητές και οκτώ (8) εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δώδεκα (12) μαθητές και δεκατρείς (13) εκπαιδευτικούς στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, Ιωάννης Καραβασίλης αναφερόμενος στην άνοιγμα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, δήλωσε: « Για μας είναι σήμερα μια μέρα χαράς αφού τα σχολεία ξεκίνησαν και εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι στο φυσικό τους χώρο. Όλα κύλισαν πολύ ομαλά, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν ελάχιστα, μια ομάδα γονέων είχε προβλήματα να κάνει με την πλατφόρμα για τα self testsτ ήταν κλειστή και ήταν δύσκολη η εκτύπωση της σχολικής κάρτας, όμως οι γονείς προσαρμόστηκαν εύκολα και έφεραν χειρόγραφη την δήλωση. Με την ανάλυση των στοιχείων που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής βρέθηκαν 50 θετικά sεlf tests,αλλά στον επανέλεγχο ανιχνεύτηκαν 5 μαθητές να είναι θετικοί και οκτώ εκπαιδευτικοί θετικοί. Άλλα ζητήματα δεν έχουμε».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι για τους γονείς που δεν βλέπουν τους εκπαιδευτικούς ως συνεργάτες να τους υπενθυμίσω ότι είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε ότι δημοσιεύεται στο ΦΕΚ. Προσωπικά μου απευθύνθηκαν δύο γονείς που είχαν αμφισβητήσεις για την διαδικασία της προσέλευσης των παιδιών τους στα σχολεία. Δεν έχουμε πρόβλημα με την οποιοδήποτε άποψη έχει ένας γονέας, μπορεί όμως εύκολα να πάει στην αστυνομία και την εισαγγελέα να ζητήσει το δίκιο του για τις απόψεις που έχει», σημείωσε ο κ. Καραβασίλης.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Στέλιος Ρίζος, αναφορικά με την έναρξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια, τόνισε: «Άνοιξαν σήμερα όλα τα σχολεία και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα Λύκεια λειτουργούσαν και πριν τις διακοπές του Πάσχα. Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής είναι περίπου 12 μαθητές με θετικά self test και 13 εκπαιδευτικοί. Στα Γυμνάσια έχουν κάνει επανέλεγχο και κάποια βγήκαν αρνητικά. Είναι σχολεία και στην πόλη και στην περιφέρεια, τα πιο πολλά είναι σε ένα γυμνάσιο της πόλης. Επίσης θετικός ήταν ένας εκπαιδευτικός Γυμνασίου. Δεν είχαμε φαινόμενα άρνησης όπως είχε συμβεί με το άνοιγμα των Λυκείων. Πρώτη μέρα είναι και ευτυχώς δεν υπάρχουν προβλήματα. Τα παιδιά γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν όσες απουσίες είχαμε ήταν από μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που όπως κάθε χρόνο κάθονται στο σπίτι και διαβάζουν. Ένας μήνας έχει μείνει και ελπίζω να πάνε όλα καλά στην λειτουργία των Σχολείων».

Να σημειώσουμε ότι στα σχολεία τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93. Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.