ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ

Στις Σέρρες βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής,24 Ιανουαρίου 2020, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καλεσμένος από την Νομαρχιακή Επιτροπή του Σερρών ΚΙΝΑΛ ,στην πολιτική εκδήλωση και κοπή της Βασιλόπιτας που διοργάνωσε και όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι η υπεύθυνη, δυναμική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα»

Λίγο πριν την εκδήλωση ο κ. Μανώλης Χριστουδουλάκης παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας άσκησε κριτική στην εξωτερική πολιτική της ΝΔ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε

στον εκλογικό νόμο και παρουσίασε την πρόταση του κόμματος

Στις Σέρρες βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Ιανουαρίου 2020, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καλεσμένος από την Νομαρχιακή Επιτροπή του Σερρών ΚΙΝΑΛ, στην πολιτική εκδήλωση και κοπή της Βασιλόπιτας που διοργάνωσε και όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

Λίγο πριν την εκδήλωση ο κ. Μανώλης Χριστουδουλάκης παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας άσκησε κριτική στην εξωτερική πολιτική της ΝΔ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο και παρουσίασε την πρόταση του κόμματος ενώ σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι η υπεύθυνη, δυναμική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα.

«Βρισκόμαστε ένα πλαίσιο διαδικασιών σε όλη την Ελλάδας και ενόψει της ιδεολογικής και πολιτικής διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 -15 Μαρτίου, σε μιαπροσπάθεια που κάνουμε επαφής με τα μέλη μας, την βάση μας, τις οργανώσεις, ανοίγοντας τον διάλογο ενόψει της πολιτικής μας διάσκεψης, συζητώντας, συνδιαμορφώνοντας, ακούγοντας και παρουσιάζοντας εκ νέου το πολιτικό  πλαίσιο για τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και για τα θέματα της δικής πολιτικής προοπτικής  για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία έτσι αλλιώς και λόγω των ιδιαίτερα εθνικών ζητημάτων και της έντονης τουρκικής  προκλητικότητας το τελευταίο διάστημα και λόγω της επικαιρότητας που έχει αρκετές πολύ σοβαρές πολιτικές εξελίξεις και διαδικασίες», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες παρακολουθούμε την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα ιδιαίτερα σε σ σχέση μας  με το αιγαίο και την Κύπρο και είναι προφανές το πρώτο πράγμα που ξεκινάμε όσο αφορά τα εθνικά μας ζητήματα είναι πρέπει να είναι η απαίτηση  όλων των πολιτικών δυνάμεων στη κατεύθυνση της εθνικής συνεννόησης για όλα τα μείζονα ζητήματα, αλλά αυτή η κατεύθυνση έχει και ένα θεσμικό υπόβαθρο για αυτό από την πρώτη στιγμή είχαμε θέσει την δική μας πρόταση για την σύγκληση των πολιτών αρχηγών, μια πρόταση που θα μπορούσε αφενός να διευκολύνει την ενημέρωση όλων τρων πολιτικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας αλλά κυρίως και το σημαντικότερο από όλα να διαμορφώσει εκ νέου εθνική στρατηγική για τα εθνικά μας θέματα ,που από την μια πλευρά θα δεσμεύει όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την υποστήριξη της και από την άλλη και θα θωρακίζει όλους και ειδικά τον πρωθυπουργό στις θεσμικές συναντήσεις στο εξωτερικό για την παρουσίαση και υποστήριξη όλων των εθνικών μας θέσεων. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε αποδεκτό και δυστυχώς είχε τις συνέπειες του» και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργό στην Αμερική και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την Λιβύη, όπου όπως είπε ότι η εξωτερική πολιτική υστέρησε, σημειώνοντας «κάνουμε σαφές ότι για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα απαιτείται έστω και τώρα η εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμένων θέσεων»

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε «Βλέποντας ότι έχοντας χάσει το συγκολλητική ουσία της εξουσίας να μην μπορεί να ενώσει αυτό το συνονθύλευμα χωρίς πολιτική κατεύθυνση, χωρίς πολιτική στόχευση, μοιάζοντας ένα ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 και όχι ένα σύριζα που διακυβέρνησε την χώρα. Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό για αυτό πρέπει εμείς να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα και σιγά σιγά να φέρουμε το κόμμα εκεί που του αξίζει».

Ο Γραμματέας του Κινήματος ερωτηθείς για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη και υποτίμησε το θέμα. «Ο σύριζα δημιούργησε ένα τεράστιο ζήτημα με άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έβαλε χαμηλά τον πήχη και η νέα δημοκρατία κατάφερε να περάσει κάτω από αυτό το πήχη», σημειώνοντας ότι πρέπει να προφυλάξουμε τα σύνορα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ασύλου σε όσους το δικαιούνται.

Τέλος αναφερόμενος στο μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο κατά την περιοδεία του ανά την Ελλάδα, δήλωσε είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα ότι υπάρχει ένα κλίμα συσπείρωσης και συστράτευσης του κόσμου.

Ο κ. Χριστοδουλάκης μετά την συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε ομιλία  προς τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, που παρευρέθησαν στην εκδήλωση στην αίθουσα του ξενοδοχείου Philippos Xenia. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΚΙΝΑΛ .

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.