ΜΑΓΙΚΗ, ΛΑΜΠΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ

Οι Σερραίοι απόλαυσαν το βράδυ της Τετάρτης, 17 Δεκεμβρίου 2019, ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα με τις πιο διάσημες άριες και  χριστουγεννιάτικες μελωδίες από  το  μαγικό διεθνούς φήμης λυρικό ζευγάρι Κασσάνδρα Δημοπούλου, mezzo σοπράνο, και Φίλιππο Μοδινό, τενόρο και τις υπέροχες χορωδίες της πόλης μας.

Μαγική, λαμπερή μουσική βραδιά από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών  

Η εορταστική εκδήλωση περιελάμβανε φωταγώγηση του ιστορικού κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και μουσικό πρόγραμμα. Η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα στον αύλιο χώρο του κτηρίου μπροστά στα σκαλιά της εισόδου .

Μια μαγική μουσική βραδιά απόλαυσαν οι Σερραίοι το βράδυ της Τετάρτης, 17 Δεκεμβρίου 2019, που παρακολούθησαν την λαμπερή εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα με τις πιο διάσημες άριες και  χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το μαγικό διεθνούς φήμης λυρικό ζευγάρι Κασσάνδρα Δημοπούλου, mezzo σοπράνο, και Φίλιππο Μοδινό, τενόρο και τις υπέροχες χορωδίες της πόλης μας.

Η εορταστική εκδήλωση περιελάμβανε φωταγώγηση του ιστορικού κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και μουσικό πρόγραμμα. Η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα στο αύλιο χώρο του κτηρίου μπροστά στα σκαλιά της εισόδου .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία της Β’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σερρών και ακολούθησε η φωταγώγηση του ιστορικού κτηρίου του Διοικητηρίου. Το σύνθημα της φωταγώγησης έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος  μαζί με έναν μικρό αγοράκι  ντυμένο Αηβασίλη, τον Στράτο, πλαισιωμένος από την τομεάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κατερίνας Περιστέρη και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Δημήτρη Καριπίδη, Αθανάσιο Μαλλιαρά, Δημήτρη Μπαλαξή.

«Θέλουμε ένα δώσουμε ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη μας θέλουμε να δώσουμε φώς ,να φύγει το σκοτάδι και όπως είδατε ξεκινήσαμε την εκδήλωσή μας με τα παιδιά μας, γιατί αυτά Θα δώσουν το χρώμα στην σημερινή μας γιορτή. Γιορτάζουμε το 2019 μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες και φυσικά τους δικούς μας καλλιτέχνες και τα δικά μας παιδιά. Θέλω να τους παρακολουθήσετε και θέλω να τους επιβραβεύσετε. Είμαστε όλοι εδώ στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με όλους τους συναδέλφους. Θέλουμε να απολαύσετε την αποψινή βραδιά. Το φως θα μας το φέρουν τα νιάτα. Ας απολαύσουμε τους καλλιτέχνες. Καλές γιορτές και σας ευχαριστούμε πολύ» .

Μετά την φωταγώγηση του κτηρίου συνέχισε το πρόγραμμα της εκδήλωση η χορωδία της Β’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σερρών  και κατόπιν παρέδωσε την σκυτάλη  στο Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «The Voices» του Ωδείου Σερρών Βασίλη Ταπέ, στην Χορωδία  Βυζαντινής Μουσικής, «Άγιος Νικήτας ο Νέος», στην  Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικης της Ιεράς   Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης και στην Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης».

Κορύφωση της εορταστικής μουσικής βραδιά η εμφάνιση των Ελλήνων  Διεθνών Λυρικών καλλιτεχνών του Φίλιππου Μοδινού και της Κασσάνδρας Δημοπούλου. Η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών τραγούδησε μαζί με τους δύο λυρικούς καλλιτέχνες και στην συνέχεια ο Φίλλιπος Μοδινός και η Κασσάνδρα Δημοπούλου, σε σόλο ή μαζί και με τον  Κωνσταντίνο Γαρίπη  στο πιάνο, κατέπληξαν με τις ερμηνείες τους το σερραϊκό κοινό.

Αναφορικά με την φωταγώγηση ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε  «Ευχαριστούμε τον κόσμο, φωταγωγήθηκε το κτήριο, νομίζω ότι είναι μια ωραία εικόνα, το κτήριο είναι από μόνο του ωραίο και με την φωταγώγηση δίνουμε μια άλλη γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά με σεβασμό στο κτήριο. Νομιζω ότι προσθέσαμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στη πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου περιφερειακούς συμβούλους, το τμήμα πολιτισμού της περιφερειακής ενότητας, τους εθελοντές, τους χορηγούς μας για το εξαιρετικό, θεωρώ, αποτέλεσμα».

Μεταξύ αυτών που τίμησαν την καταπληκτική εκδήλωση ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, ο δήμαρχος Σιντικής ,Φώτης Δομουχτσίδης, ο δήμαρχος Βισαλτίας, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι φορεών, επικεφαλής της αντιπολίτευσης δήμου Σερρών, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος Σερραίων

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.