ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ: ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ

Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «2 Ώρες Μαζί» στο Δίκτυο TV από τη δημοσιογράφο Μαρία Νάβαλη

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τα συμφέροντα του σερραϊκού λαού»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης,φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «2 Ώρες Μαζί» στο Δίκτυο TVαπό τη δημοσιογράφο Μαρία Νάβαλη. Στη συνέντευξη μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλούς και σύνθετους κινδύνους είτε από την Τουρκία με τον νεοοθωμανικό επεκτατισμό της είτε από τις γενικότερες αποσταθεροποιητικές συνθήκες που επικρατούν στη Μέση Ανατολή ή προκαλούνται από τις μεγάλες δυνάμεις. Οι ανακατατάξεις και οι συγκρούσεις που υπάρχουν απαιτούν την ενότητα της χώρας και την υιοθέτηση μιας ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και μιας στρατηγικής που θα περιφρουρεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα  και τα συμφέροντα της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί στάση ευθύνης στα εθνικά μας ζητήματα επιλέγοντας να συναινέσει σε εκείνες τις επιλογές που υπηρετούν αυτόν τον στόχο ασκώντας υπεύθυνη κριτική και προσπαθώντας να αποτρέψει την υιοθέτηση πολιτικών που θα μπορούσαν να πλήξουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν υιοθετούμε τις μεθόδους που χρησιμοποίησε η ΝΔ για να έχει κομματικό όφελος σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Η κυβέρνηση σήμερα είναι αντιμέτωπη με την προεκλογική της ρητορική που καλλιεργούσε ψευδαισθήσεις, έλεγε ψέματα και προσπαθούσε να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού καπηλευόμενη τον πατριωτισμό του ελληνικού λαού».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υποστήριξε ότι:

«Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με το Νομό Σερρών , τον φτωχότερο Νομό της χώρας. Δεν έχει κάποιο σχέδιο και λειτουργεί κατά περίπτωση. Οι εξαγγελίες δεν αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, ούτε θα φέρουν την ανάπτυξη στην περιοχή μας. Περιμένουμε να δούμε έργα και ένα συνολικό σχεδιασμό που θα μπορεί να παράγει αποτελέσματα. Είναι χρέος όλων μας να εργαστούμε για να διεκδικήσουμε ενιαία αυτά που έχουμε ανάγκη ως τοπική κοινωνία. Υπάρχουν πολλές προτάσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν, υπάρχουν και συγκεκριμένα δρομολογημένα από την προηγούμενη κυβέρνηση έργα όπως το κολυμβητήριο και η γέφυρα στη Μαυροθάλασσα που πρέπει να προχωρήσουν και προς το παρόν τουλάχιστον η κυβέρνηση τα καθυστερεί χωρίς λόγο. Η ανάπτυξη του Νομού Σερρών δεν μπορεί να έρθει με αποσπασματικές παρεμβάσεις και εθιμοτυπικές επισκέψεις. Χρειάζονται πολιτικές που θα υποστηρίζουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού, θα επιτρέψουν την μείωση του κόστους παραγωγής και τις συνέργειες. Χρειάζεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την αξιοποίηση του συνόλου των προτερημάτων των Σερρών για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προς το παρόν το μόνο που ισχύει είναι να αυξάνεται το κόστος παραγωγής (πχ αγροτικό ρεύμα – πετρέλαιο) να αυξάνεται το κόστους μεταφοράς των προϊόντων (διόδια) και να μειώνεται ο τζίρος της αγοράς αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να περικόψει το κοινωνικό μέρισμα και τους δικαιούχους με αποτέλεσμα για παράδειγμα ο φετινός τζίρος των επιχειρήσεων στις εορτές να υπολείπεται σημαντικά των αποτελεσμάτων των τριών τελευταίων ετών».