ΛΑΜΠΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Με το  μαγικό διεθνούς φήμης λυρικό ζευγάρι Κασσάνδρα Δημοπούλου, mezzo σοπράνο, και Φίλιππο Μοδινό, τενόρο

Μια λαμπερή βραδιά στο Διοικητήριο Σερρών σήμερα, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα

Λαμπερή βραδιά σήμερα , Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα , στο Διοικητήριο Σερρών, όπου θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση με  το  μαγικό διεθνούς φήμης λυρικό ζευγάρι Κασσάνδρα Δημοπούλου, mezzo σοπράνο, και Φίλιππο Μοδινό, τενόρο.

Η εορταστική εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη φωταγώγηση του κτηρίου του Διοικητηρίου και θα συνεχισθεί με ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου, της Τομεάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κατερίνας Περιστέρη και όλων των Περιφερειακών Συμβούλων.

Λίγα λόγια για το  μαγικό διεθνούς φήμης λυρικό ζευγάρι Κασσάνδρα Δημοπούλου, mezzo σοπράνο, και Φίλιππο Μοδινό, τενόρο

Η Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο Φίλιππος Μοδινός είναι λυρικοί τραγουδιστές με διεθνή αναγνώριση. Το 2011, ίδρυσαν στο Λονδίνο την ομάδα Skull of Yorick Productions και έκτοτε έχουν ανεβάσει πολυάριθμες όπερες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κάρμεν, Αντιγόνη, Οθέλλος, Νόρμα κ.ά). Εγκαταστάθηκαν ξανά στην Ελλάδα το 2013 μετά από πολύχρονη διαμονή και καλλιτεχνική πορεία στο εξωτερικό και αποφασίσαν να ξεκινήσουν μια λυρική σκηνή με βάση τη Θεσσαλονίκη, στηριζόμενοι στις δυνάμεις, το όραμα και τη γνώση τους.

Από το 2013 και ως σήμερα έχουν ανεβάσει πάνω από 10 όπερες με πολυάριθμές παραστάσεις αλλά και συναυλίες οπερατικού περιεχομένου, δίνοντας προτεραιότητα σε εργασία και ευκαιρίες σε δεκάδες Έλληνες καλλιτέχνες. Έχουν καθιερώσει το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος, το οποίο έχει μόνιμη συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης της Θεσσαλονίκης και έχει ως κύριο χώρο δράσης το Ωδείο Ρωμαϊκής Αγοράς.

Το 2016 ο Φίλιππος Μοδινός ίδρυσε την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, της οποίας η Κασσάνδρα είναι αυτή την στιγμή καλλιτεχνική διευθύντρια. Η Εταιρία διαχειρίζεται, εκτός από τις δράσεις της ομάδας Skull of Yorick Productions, και πολλές άλλες καλλιτεχνικές ομάδες της Ελλάδας και έχει στενή συνεργασία με τον Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λάρισας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Διοικητήριο Σερρών

Το πρόγραμμα  της εορταστικής εκδήλωσης περιλαμβάνει:

-Συναυλία με τις πιο διάσημες άριες & χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Συμμετέχουν οι χορωδίες:

1.Παραδοσιακά Σύνολα Β΄ Γυμνασίου & Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών

2.Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «The Voices» του Ωδείου Σερρών Βασίλη Ταπέ

3.Χορωδία  Βυζαντινής Μουσικής, «Άγιος Νικήτας ο Νέος» & Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικης Ιεράς   Μητροπόλεως    Σερρών και Νιγρίτης

4.Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης»

-Κορύφωση της μουσικής βραδιάς με τους Έλληνες Διεθνείς Λυρικούς καλλιτέχνες Φίλιππο Μοδινό-Κασσάνδρα Δημοπούλου. Στο πιάνο ο Κωνσταντίνος Γαρίπης.

Φωτό:

Μια λαμπερή βραδιά στο Διοικητήριο Σερρών σήμερα, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα,  με το  μαγικό διεθνούς φήμης λυρικό ζευγάρι Κασσάνδρα Δημοπούλου,  mezzo σοπράνο, και  Φίλιππο Μοδινό, τενόρο. Η εορταστική εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη φωταγώγηση του κτηρίου του  Διοικητηρίου και θα συνεχισθεί με ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου, της Τομεάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Κατερίνας Περιστέρη. Για την εκδήλωση οι παραπάνω παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, παρουσία και των Περιφερειακών Συμβούλων  Αθανασίου Μαλλιαρά και Δημητρίου Μπαλαξή