ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ, ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ!

Με παρουσία του Υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραµανλή

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τη κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει την Ψυχιατρική Κλινική

Ένα χρόνιο αίτηµα σχεδόν 25 ετών, γίνεται πραγµατικότητα-Ο προϋπολογισµός του νέου κτιρίου ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ και θα κατασκευασθεί εντός του οικοπέδου του Νοσοκοµείου Σερρών

Αισιόδοξα ξεκινάει η χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αναφορικά με τις δημόσιες κτιριακές υποδομές. Το πρωί της Παρασκευής, 21 Ιανουαρίου 2022, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, υπογράφτηκε η σύμβαση  για τη κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει την ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νομαρχιακού  Νοσοκομείου Σερρών και έτσι ένα χρόνιο αίτημα σχεδόν 25 ετών, γίνεται πραγματικότητα.

Ο προϋπολογισμός του νέου κτιρίου ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ και θα κατασκευασθεί εντός του οικοπέδου του Νοσοκομείου Σερρών.

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μ-Θ κ. Δημητρίου Τσαλικάκη, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών κ. Νίκου Φαρμάκη, του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της  ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Τίμου Κατσίπου και κ. Θανάση Γιάνναρη. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος χαιρετίζοντας τους παριστάμενους, τόνισε: «Είναι μια ημέρα που ξεκίνησε πολύ ευχάριστα για τις Σέρρες και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Καραμανλή. Από σήμερα όλο αυτό το κτήριο αυτό παραχωρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, θα ανήκει σε μας ,με ενέργειες του κ. Υπουργού και είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μια καλή μέρα για τις Σέρρες, ξεκινούν έργα όπως έχουν ξεκινήσει στην πράξη όπως το δικαστικό μέγαρο, το  κτίριο της πυροσβεστικής και τώρα προχωρούμε στις δομές υγείας».

Κώστας Καραμανλής: «Πάγια αιτήματα γίνονται πραγματικότητα»

 Ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής,  στην τοποθέτηση τόνισε : «Μετά από 25χρόνια, ένα πάγιο αίτημα, που χρόνιζε, η μεταφορά της Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Σερρών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Πριν 1,5 χρόνο είχαμε θέσει ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα και είχα δεσμευτεί προσωπικά ότι αυτή η μεταφορά πρέπει να γίνει. Σήμερα είμαστε εδώ διότι η δέσμευση αυτή γίνεται πραγματικότητα. Είμαστε εδώ για να υπογράψουμε τη σύμβαση που σημαίνει ότι το έργο θα εκκινήσει αμέσως».

«Πέρα από το έργο αυτό γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι στο Νομό Σερρών συντελούνται συγκεκριμένα έργα που είχαν να γίνουν πολλές δεκαετίες. Και αυτό είναι κάτι που σιγά- σιγά όλοι αναγνωρίζουν και νομίζω ότι όλοι το  βλέπουν. Όσον αφορά ένα άλλο μεγάλο έργο που είχαμε δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιήσουμε είναι το έργο που έχει να κάνει με την Πυροσβεστική. Η δημοπράτηση του έργου ξεκινάει, που σημαίνει ότι άλλο ένα πάγιο αίτημα που υπήρχε εδώ και χρόνια γίνεται πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

«Ένα σημαντικό και μεγάλο έργο»

Παίρνοντας το λόγο ο διοικητής της 4η ΥΠΕ  Μ-Θ, κ.Δημήτριος Τσαλικάκης αφού μετέφερε τις ευχαριστίες του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη στον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, ανέφερε:

«Είστε κύριε Υπουργέ δίπλα στο Νοσοκομείο Σερρών αυτή την φορά για ένα σημαντικό και μεγάλο έργο, συν τα μικρά έργα που τα παρακολουθούμε και σας ευχαριστούμε πολύ. Είναι ανάγκη του Νοσοκομείου και απαιτήσεις των διοικήσεων εδώ και πολλά χρόνια από όσο γνωρίζω το νέο κτίριο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Εμείς από πλευράς του Υπουργείου θα προσπαθήσουμε άμεσα να ξεκινήσουμε την στελέχωση, γιατί η στελέχωση είναι μία αργή διαδικασία με τα συμβούλια κρίσεων. Στο νέο προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου θα προκηρυχθούν γύρω τις 700 θέσεις μέσα στο 2022 έτσι ώστε όταν γίνει το έργο να έρθει και το προσωπικό για να υπάρξει άμεσα η λειτουργία αυτής της κλινικής».

«Υλοποιούμε σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τις δημόσιες κτιριακές υποδομές του νομού»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της  ΚΤΥΠ Α.Ε.  κ. Θανάσης Γιάνναρης αναφερόμενος στο έργο, δήλωσε: «Η διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών νοιώθει χαρά, τιμή και συγκίνηση που βρίσκεται ξανά εδώ στον τόπο του Καραμανλή, μαζί με έναν σημαντικό Καραμανλή που υπό την καθοδήγηση του όλες αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας υλοποιούμε σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τις δημόσιες κρατικές υποδομές του νομού. Κτίρια που μελετήθηκαν σύμφωνα με τις νέες ανάγκες που απαιτεί η κλιματική ααλλαγή, κτίρια που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του απλού πολίτη. Πριν 1,5 χρόνια ήμασταν εδώ. Αυτό που θα σας πω οφείλεται στην εργασία και το καθήκον μας. Προγραμματίσαμε μία σειρά δράσεων και σήμερα έχουμε την μεγάλη χαρά να ξεκινήσουμε με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της ψυχιατρικής κλινικής»

Ενός έργου προϋπολογισμού  1.800.000,00 ευρώ, χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Υποδομών. Συμβατικό δαπάνη έργου 1.315.838,70€ (Δαπάνη εργασιών με κατ’ αποκοπή τίμημα 780.000,00 €, ποσοστό έκπτωσης 26,90 %) Χρηματοδότηση: ΠΔΕ ΣΑΕ 2021ΣΕ09150003. Ανάδοχος του έργου είναι η τεχνική εταιρεία: ΚΑΜΕΛΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με Διακριτικό τίτλο «ΚΑΜΕΛΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.», ενώ το χρονοδιάγραμμα κατασκευής είναι 18 μήνες, δηλαδή έως τις 21 Ιουλίου 2023.

Αναφερόμενος στα τεχνικά  χαρακτηριστικά του έργου ο κ. Γιάνναρης, τόνισε: «Μιλάμε για ένα κτίριο εμβαδού 970 τετραγωνικά, δυναμικότητας 18 κλινών, 8 δίκλινοι και 2 μονόκλινοι θάλαμοι, και ενός δωματίου περιορισμού, διαθέτει ψυχιατρική αυλή και χώρο ασφαλούς συγκέντρωσης σε περίπτωση κινδύνου. Το κτίριο θα διαθέτει Κεντρικό Σύστημα Παρακολούθησης των εγκαταστάσεων (BMS) για τον έλεγχο και την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του. Το κτίριο καλύπτει πλήρως τον ενεργειακό σχεδιασμό σύμφωνα με τον κανονισμό και κατατάσσεται στην Ενεργειακή Κατηγορία Α.»

Στην συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΥΠ ενημέρωσε για την κατασκευή του Πυροσβεστικού Σταθμού Σερρών αλλά και για άλλα έργα που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν σύντομα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης από τον  κ. Θανάση Γιάνναρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε. και τον κ. Πέτρο Καμελίδη, εκπρόσωπο της αναδόχου τεχνικής εταιρείας«ΚΑΜΕΛΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.», η οποία συνοδεύτηκε από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.