ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΕΓΚΡΙΣΗ 1.740.000,00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥΛΙ ΔΗΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ ΣΕΡΡΩΝ

Ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε στην απαιτούμενη έγκριση της δέσμευσης των 1.740.000,00 ευρώ για την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου για τις ανάγκες στέγασης του δημοτικού σχολείου Νέου Σουλίου Δήμου Εμμναουήλ Παππά Σερρών

Νέο σχολικό κτίριο στο Νέο Σούλι μέσω του προγράμματος δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Ο δήμαρχος, Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας,  ευχαρίστησε  τον κ. Καραμανλή για το αναπτυξιακό αυτό έργο, το οποίο θα αφήσει ένα αποτύπωμα στη τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρο το Νομό Σερρών

Ένα νέο σχολικό κτίριο  πρόκειται να κατασκευαστεί στο δήμο Εμμανουήλ Παππά Σερρών .Στην απαιτούμενη έγκριση της δέσμευσης των 1.740.000,00 ευρώ προχώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, για την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου για τις ανάγκες στέγασης της σχολικής μονάδας του δημοτικού σχολείου Νέου Σουλίου Δήμου Εμμανουήλ Παππά για την εξυπηρέτηση ενός ενιαίου πολυδύναμου σχολικού συγκροτήματος από το Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο δήμαρχος, Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας,  ευχαρίστησε  τον κ. Καραμανλή για το αναπτυξιακό αυτό έργο, το οποίο θα αφήσει ένα αποτύπωμα στη τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρο το Νομό Σερρών,  καθώς οι επενδύσεις στην παιδεία κρατάνε ζωντανή τη χώρα. «Πραγματικά είναι πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, γιατί όχι μόνο το ύψος της χρηματοδότησης είναι πάρα πολύ μεγάλο 1.740.000 ευρώ, σημαντικότερο όμως είναι το πρόβλημα που θα λύσει γιατί για εμάς η δημιουργία ενός νέου σχολείου στο Ν. Σούλι στο μεγαλύτερο οικισμό έχω ξαναπεί ολοκλήρου του Νομού,το Νέο Σούλι εξελίσσεται σε προάστιο και κωμόπολη της πόλης των Σερρών θα δώσει μια αναπτυξιακή ώθηση γιατί δημιουργεί τις βασικές υποδομές για να αναπτυχθεί ολόκληρη η τοπική κοινωνία αλλά και η κοινωνία του Νομού Σερρών. Να ευχαριστήσω το φίλο, και Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στο αίτημα του Δήμου Εμμ Παππα έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και έγινε κατορθωτό στις 20/ 12/ 2019 πριν από περίπου 2 μήνες να πάρει ένα αριθμό το συγκεκριμένο έργο από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του δικού του υπουργείου και μόλις χθες δεσμεύθηκε και η πίστωση τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα για να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε και να εκτελέσουμε ένα δημοτικό σχολείο».

Το έργο αξιολογήθηκε εκ νέου με βάση τόσο την ωριμότητα του,καθώς είχε πλέον την απαιτούμενη έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από τον Νοέμβριο του 2019,όσο και για την αναγκαιότητα του σύμφωνα με τα αμετάβλητα συνολικά στατιστικά στοιχεία του myschool του συνολικού μαθητικού δυναμικού του δημοτικού των τελευταίων ετών. Όλες οι διαστάσεις, οι προδιαγραφές και ο εξοπλισμός, έγινε με βάση τους Οδηγούς Μελετών του εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την ονομασία  «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚΤΥΠ)».