ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας

 

Κυβερνητικό κλιμάκιο στις Σέρρες στο πλαίσιο διαβούλευσης με τους φορείς του Νομού

 

Το κλιμάκιο αποτελούσαν  η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου και

το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του Υπουργείου Επικράτειας Κώστας Αλεξίου

 

Στις Σέρρες βρέθηκε την  Παρασκευή 9 Μάρτιου και το Σάββατο 10 Μάρτιου 2018,  κυβερνητικό κλιμάκιο στα πλαίσια της διαβούλευσης με τους φορείς του νομού για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας. Το κλιμάκιο αποτελούσαν  η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου και το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του Υπουργείου Επικράτειας Κώστας Αλεξίου .

Κατά την  διήμερη παραμονή του κλιμάκιου υπήρξαν συναντήσεις και διαβουλεύσεις με εκατό και πλέον φορείς της περιφερειακής Ενότητας Σερρών  προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από πλευράς προτάσεων και απόψεων που θα έχουν καθοριστική συμβολή στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας.                              

Οι συναντήσεις με τους φορείς θα διεξήχθησαν  στην αίθουσα συσκέψεων ΣΙΡΙΣ του ξενοδοχείου elpida resort

«Τα περιφερειακά συνέδρια   γίνονται με απόφαση του πρωθυπουργού, και στόχος είναι να καταγραφούν τα προβλήματα   σε μια άμεση επαφή με την κοινωνία και να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής και των περιορισμών που υπάρχουν λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η  χώρα. Στόχος μας είναι να ακούσουμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα από όλους τους φορείς . Το περιφερειακό συνέδριο θα γίνει στις 29 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη, και εκεί ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ποια είναι ώριμα έργα α  που χρειάζεται να γίνουν και σε ποια περιοχή ξεχωριστά»., τόνισε ο κ. Αλεξίου .

στην ερώτηση αν για την περιοχή των Σερρών  υπάρχουν ώριμα έργα για να ξεκινήσει η υλοποίηση τους , ο κ. Αλεξίου δήλωσε « Θα φανεί από τις συζητήσεις που έχουμε. Στόχος μας είναι να καταγράψουμε εθνικού χαρακτήρα θέματα ,περιφερειακού χαρακτήρα και τοπικού χαρακτήρα  και καθημερινότητας θέματα που επηρεάζουν μεγάλο αριθμό πολιτών» , ενώ σημείωσε ότι «Στόχος μας είναι να γίνουν σε όλες τις περιφέρειες κάποιες παρεμβάσεις που είναι κομβικού χαρακτήρα και αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών».

« Αυτά που είναι ώριμα τα ξέρουμε,  θέλουμε να τα επιβεβαιώσουμε, θέλουμε να τα εντάξουμε σε έναν σχεδιασμό και για αυτό κάνουμε αυτά τα συνέδρια .Έχουμε κάνει και μια ομάδα που ασχολείται με την εφαρμογή των όσων  έχουν εξαγγελθεί . Ότι έχει πάρει τον δρόμο του δεν το συζητάμε ,ότι αναδειχθεί και πρέπει να πάρει τον δρόμο του θα γίνει» κατέληξε ο κ. Αλεξίου.

Η Στέλλα Ευθυμιάδου , διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης  Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, δήλωσε « Έχει προγραμματισθεί το Περιφερειακό Συνέδριο για τις 26 Μαρτίου,  η σημερινή διαδικασία είναι μια προετοιμασία, μια προσυνεδριακή προετοιμασία των θεμάτων, των προτάσεων που οι φορείς καταθέτουν ώστε να ενταχθούν στα θέματα συζήτησης του αναπτυξιακού συνεδρίου. Η πρόθεση είναι να κατατεθούν προτάσεις ώστε όταν φτάσουμε στο συνέδριο να συζητηθούν και να μπορούν να δοθούν λύσεις».

Φορείς της περιφερειακής Ενότητας Σερρών ,από την αυτοδιοίκηση, από τον επιστημονικό τομέα,  τον αθλητισμό, τον πολιτισμό ,αγροτικό –γεωργικό-κτηνοτροφικόό τομέα, συνδικαλιστικοί φορείς ιδιωτικού και δημοσίου,   κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο κυβερνητικό κλιμάκιο, συζήτησαν με τον κ. Νοτοπούλου και τον κ. Αλεξίου και ζήτησαν όσο το δυνατόν πιο σύντομα  την ολοκλήρωσή τους . Οι περισσότεροι φορείς δήλωσαν ότι ήδη έχουν καταθέσει τις θέσεις το και τις προτάσεις τους στα αρμόδια υπουργεία, αλλά δεν έχουν απαντήσεις ,επεσήμαναν  δε ότι θα παρευρεθούν και στο περιφερειακό Συνέδριο για να έχουν τις απαντήσεις στις προτάσεις τους από τον Πρωθυπουργό.

Δήμητρα Μετόκη.

metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα