ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Ο εκπαιδευτικός εμφανίζει ήπια  συμπτώματα και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ προληπτικά το τμήμα που δίδασκε έκλεισε και οι μαθητές της τάξης θα μείνουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες.

Κρούσμα κορωνοίου σε εκπαιδευτικό σε δημοτικό σχολείο της πόλης των Σερρών 

Με την είδηση της εντόπισης του κρούσματος, ενεργοποιήθηκε αμέσως το

 υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίσθηκε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ανησυχία και αγωνία  προκάλεσε στην τοπική κοινωνία των Σερρών, η είδηση ότι  το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊου στην εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών,  εντοπίστηκε σε σχολείο της πόλης των Σερρών .Εκπαιδευτικός δημοτικού σχολείου έχοντας ήπια συμπτώματα έκανε το test Covid-19,το οποίο διαπιστώθηκε θετικό.

Ο εκπαιδευτικός εμφανίζει ήπια  συμπτώματα και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ προληπτικά το τμήμα που δίδασκε έκλεισε και οι μαθητές της τάξης θα μείνουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες.

Με την είδηση της εντόπισης του κρούσματος, ενεργοποιήθηκε αμέσως το  υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίσθηκε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για το κρούσμα Κορωνοίου ενημερώθηκε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Γιάννης Καραβασίλης ο οποίος έδωσε εντολή να εφαρμοστούν αμέσως τα υγειονομικά πρωτόκολλα , να κλείσει το τμήμα και να ειδοποιηθούν εγκαίρως οι γονείς των μαθητών του τμήματος.

« Ενημερώθηκα αργά το απόγευμα της Τρίτης από την διευθύντρια του Σχολείου ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊου σε εκπαιδευτικό του Σχολείου. Αμέσως επικοινώνησα με τον νομίατρο και έδωσα εντολή να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία έχουν ορισθεί. Έκλεισε το τμήμα και το πρωί της Τετάρτης έγινε αγώνας να ενημερωθούν οι γονείς των παιδιών του τμήματος για να μην φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να τα κρατήσουν στο σπίτι. Το αντιμετωπίζουμε και ακολουθούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», δήλωσε στη «Σ» ο Διευθυντής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών , ο οποίος επεσήμανε ότι γίνονται συνεχώς ενημερώσεις και τηλεδιασκέψεις με  το Υπουργείο Παιδείας, Υγείας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ΕΟΔΥ.  

«Οι μαθητές θα παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν χρειάζεται να κάνουν το τεστ εάν δεν εμφανίσουν συμπτώματα. Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς ισχύει άλλη διαδικασία. Να γνωρίζουν οι γονείς ότι έχει γίνει απολύμανση στους χώρους των σχολείου και εφαρμόσαμε όσα επιβάλλονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα», σημείωσε ο κ. Καραβασίλης .

«Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με ενημέρωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εκπαιδευτικό δημοτικού σχολείου . Αμέσως προχωρήσαμε στην ενεργοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων  και απολυμάναμε τον χώρο στο σχολείου. Το τμήμα που δίδασκε ο εκπαιδευτικός, έχει κλείσει» , δήλωσε ο νομίατρος Σερρών ,Αναστάσιος Αναστασιάδης.

« Ο εκπαιδευτικός είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο σπίτι του, καθώς δεν χρίζει νοσηλείας.Ο εκπαιδευτικός ήρθε σε επαφή με τους μαθητές αλλά και με συναδέλφους του αλλά φορούσε μάσκα και  δεν υπάρχει λόγος μεγαλύτερης ανησυχίας. Ας προσέχουμε όλοι μας και ας ακολουθούμε τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

. Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.