ΚΟΣΜΗΜΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΧΡΩΜΟ ΤΑΡΤΑΝ

Το πιο σύγχρονο, δίχρωμο, ταρτάν στην  Ελλάδα διαθέτει πλέον το Δημοτικό Στάδιο Σερρών

Αγωνιστικός  χώρος, κόσμημα, στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών πλέον με νέο δίχρωμο ταρτάν


Η παραλαβή του έργου έγινε την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών παρουσία του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, του προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ Γιάννη Δεσποτίδη και

 του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σερρών Γιώργου Ρίζου

Το πιο καινούργιο και σύγχρονο ταρτάν στην Ελλάδα διαθέτει πλέον το Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής». Το έργο της εγκατάστασης νέου δίχρωμου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο, προϋπολογισμού 507.780 ευρώ ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών παρουσία του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, του προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ Γιάννη Δεσποτίδη και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σερρών Γιώργου Ρίζου.

«Έχουμε πλέον έναν αγωνιστικό χώρο – κόσμημα στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών. Πρόκειται για ένα έργο, η χρηματοδότηση του οποίου εξασφαλίστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και για το οποίο από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου τρέξαμε τάχιστα όλες τις διαδικασίες ανάθεσης, επίβλεψης και εκτέλεσής του. Έτσι, μέσα σε λίγους μήνες οι Σέρρες απέκτησαν ένα νέο ταρτάν ευρωπαϊκών προδιαγραφών μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 15 Ιανουαρίου και σύντομα παραδόθηκε αυτό το υπέροχο ταρτάν. Έχουμε ένα κόσμημα για όλους τους αθλητές του Σταδίου », δήλωσε  ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.                                             

Ο κ.Χρυσάφης, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζονται περαιτέρω επεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου καθώς και μία σειρά από έργα αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στον Δήμο Σερρών στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». «Ο αθλητισμός είναι μία από τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή. Οι χώροι αθλητισμού στον Δήμο μας χρειάζονται πλήρη και ουσιαστική παρέμβαση. Για αυτόν τον λόγο στις προτάσεις που υποβάλλουμε περιλαμβάνονται πολλά έργα για τις αθλητικές υποδομές. Παραλαμβάνοντας αυτό το έργο σήμερα, προαναγγέλλουμε μια σειρά παρεμβάσεων σε αθλητικούς χώρους σε επόμενο διάστημα θα σας ανακοινώσουμε τις προτάσεις», σημείωσε  ο κ.Χρυσάφης.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ, Γιάννης Δεσποτίδης, αναφερόμενος στην λειτουργία του  Δημοτικού Σταδίου Σερρών, δήλωσε ότι από την Δευτέρα 31 Αυγούστου θα μπορούν οι Σερραίοι να αθλούνται στο Δημοτικό Στάδιο ενώ σημείωσε ότι οι σύλλογοι που οι αθλητές τους αθλούνται στο στάδιο δεν συνδράμουν οικονομικά αλλά με εθελοντική εργασία.  Ο ανάδοχος του έργου, ανέφερε : «Ο τάπητας είναι προϊόν της εταιρίας που  τοποθετεί τάπητες στους ολυμπιακούς αγώνες τα τελευταία σαράντα χρόνια, είναι ο μόνος δίχρωμος τάπητας από το Καστελλόριζο έως το Άμστερνταμ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας και θεωρώ για τις Σέρρες,  γιατί είναι το πιο καινούριο στάδιο στην Ελλάδα, είναι υψηλών προδιαγραφών, θα πιστοποιηθεί και σύμφωνα με την πιστοποίηση θα έχει την δυνατότητα να γίνονται επίσημοι αγώνες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για την πόλη και να γίνονται αγώνες».

Αναφορικά με τις προδιαγραφές και την αντοχή του τάπητα , δήλωσε «Τον προηγούμενο τάπητα τον είχαμε τοποθετήσει πάλι εμείς το 2001. Τώρα αυτός ο καινούριος έχει κάτω τον παλιό διαμορφωμένο που σημαίνει ότι τουλάχιστον για δέκα χρόνια θα είναι όπως σήμερα ο τάπητας . Αν χαλάσει ένα κομμάτι μπορεί να αφαιρέσουμε το κομμάτι που θα έχει φθαρεί και θα προστεθεί ένα ίδιο τμήμα σε προδιαγραφές τάπητας με αυτό που αφαιρέθηκε. Για επτά χρόνια είναι αναλλοίωτη η συμπεριφορά του τάπητα . Η συντήρηση και η εγγύηση που δίνουμε είναι για την ποιότητα και την αντοχή του». 

Δήμητρα Mετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.