ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 Σήμερα έκτακτη συνάντηση του κλάδου με τον υπουργό Υγείας

Κλειστά τα διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα από χθες λόγω απεργίας

Σε απεργία επ’ αόριστον προχώρησε από τη  Δευτέρα, ο κλάδος των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων καθώς η συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αποδείχθηκε άκαρπη. Δεν θα πραγματοποιείται καμία εξέταση, ούτε για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση ούτε για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνάντηση δεν βρέθηκαν τα 55 εκατ. ευρώ που ζητούσε ο κλάδος προκειμένου να αναστείλει την απεργία και έτσι οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων θα προχωρήσουν στις πολυήμερες κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για τις 10 Ιουνίου, οπότε και οι ασθενείς-ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία εξέταση.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει καλέσει τον κλάδο σε έκτακτη συνάντηση, για την Τρίτη 11 Ιουνίου, σε μία προσπάθεια να επιτύχει την αναστολή της απεργίας, η οποία εκτιμάται ότι θα πλήξει προεκλογικά την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι έχει βρεθεί μέρος του επιπλέον χρηματικού ποσού των 55 εκατ. ευρώ, το οποίο ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί, αλλά όλα θα φανούν την Τρίτη.