ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΓΙΑ ΤΟΝ 13 Ο-14 Ο ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΒΑΕ

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, ώρα 13.00, συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σερρών

Κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ και στις Σέρρες για τον 13ο-14ο μισθό και για τα Β.Α.Ε.

Μετά την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αίτημα που εκφράστηκε εγγράφως εδώ και ένα μήνα, αλλά και κατά την πρόσφατη κινητοποίησή μας στις 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε.) για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε., η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε νέα κινητοποίηση  με στάση εργασίας για την Τρίτη 5 Μαρτίου στο Υπουργείο Οικονομικών. Εξυπακούεται ότι η στάση εργασίας ισχύει και για τα Νομαρχιακά Τμήματα που θα κάνουν αντίστοιχες δράσεις.Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της  ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση-δελτίο Τύπου αναφέρει τα παρακάτω:

Μετά την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αίτημα που εκφράστηκε εγγράφως εδώ και ένα μήνα, αλλά και κατά την πρόσφατη κινητοποίηση στις 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε.) για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε., η Ε. Γ.  του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σερρών αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Μαρτίου στην Αθήνα και το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Διεκδικούμε:

1. Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.

2. Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.

3. Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.

Το  Ν.Τ.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σερρών συμμετέχει στη  στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 από τις 12.00  έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Νομού Σερρών να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 13.00  στο Εργατικό Κέντρο Σερρών