ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διαμαρτύρονται για τη χρήση μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών, ζητούν ολιγομελή τμήματα και περισσότερες καθαρίστριες 

Κατάληψη του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου από μαθητές το πρωί της Τετάρτης

Την σχολική μονάδα επισκέφτηκε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Στέλιος Ρίζος,  ο οποίος συνομίλησε με τα παιδιά και ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους

Σε  κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου το πρωί της Τετάρτης,16 Σεπτεμβρίου 2020. Η κατάληψη συνεχίστηκε και χθες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες διαμαρτύρονται για τη χρήση μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών. Επίσης ζητούν την τήρηση αποστάσεων με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων και την αύξηση αριθμού των σχολικών καθαριστριών στη σχολική τους μονάδα.

Η κατάληψη του σχολείου ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης με τους καθηγητές να φτάνουν στο σχολείο και να βρίσκουν την είσοδο του σχολείου κλειστή με αλυσίδα και λουκέτο. Στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου φοιτούν 120 μαθητές .

Την σχολική μονάδα επισκέφτηκε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Στέλιος Ρίζος , ο οποίος συνομίλησε με τα παιδιά και ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους.

Ο κ. Ρίζος σε δηλώσεις στη «Σ» τόνισε: «Μόλις ενημερώθηκα  από τους συναδέλφους για την κατάληψη του σχολείου από μια ομάδα  μαθητών, επισκέφτηκα το σχολείο και συνομίλησα με τους μαθητές. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με γνωστοποίησαν τους λόγους διαμαρτυρίας τους. Όπως μου ανέφεραν δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της μάσκας, επιζητούν ολιγομελή τμήματα και περισσότερες καθαρίστριες. Τους ενημέρωσα για τις εγκυκλίους και την κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορωνϊού και πως είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας. Αναφορικά με τα ολιγομελή τμήματα τους τόνισα ότι δεν είναι θέμα της διεύθυνσης αλλά του υπουργείου».

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Στέλιος Ρίζος, μετά την συνάντηση με τους μαθητές επισκέφτηκε το δημαρχείο Σιντικής και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Φώτη Δομουχτσίδη, όπου ενημερώθηκε αναφορικά με τις σχολικές καθαρίστριες. Όπως ανέφερε ο κ. Ρίζος στο σχολείο απασχολούνται δύο καθαρίστριες μια μόνιμη  και μια με τρίωρη σύμβαση εργασίας.

Η κατάληψη του σχολείου συνεχίστηκε και χθες Πέμπτη,  ενώ σήμερα το πρωί, αναμένεται να συνεδριάσουν όλοι οι μαθητές και θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την κατάληψη όχι . 

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.