ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΑΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Οι μαθητές προχώρησαν στην αποχή από τα μαθήματα και την κατάληψη των σχολείων τους,  θέλοντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους για την συμφωνία των Πρεσπών.

 

Καταλήψεις  σχολικών μονάδων στις Σέρρες για το όνομα της Μακεδονίας

 

Στις καταλήψεις των σχολείων τους προχωρούν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ,μετά από τα 10 σχολεία της Πιερίας που βρίσκονται υπό κατάληψη από τους μαθητές τους.  Οι μαθητές προχώρησαν στην αποχή από τα μαθήματα και την κατάληψη των σχολείων τους, θέλοντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους για την συμφωνία των Πρεσπών.

Τη Δευτέρα,19 Νοεμβρίου  2018 το πρωί τον χορό των καταλήψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών «άνοιξε»  το 1ο ΕΠΑΛ Σερρών. Ενώ την Τρίτη (20/11) οι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις των σχολείων τους  στο Γυμνάσιο Νιγρίτας, την Τετάρτη(20/11) στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου και στο Λύκειο Σκουτάρεως.

 

Οι μαθητές έχουν αναρτήσεις πανό στα κάγκελα της αυλής των σχολείων τους με το μήνυμα «Μακεδονία Γη Ελληνική»,  την ελληνική σημαία και την σημαία της Μακεδονίας ενώ κατά διαστήματα τραγουδούν το άσμα «Μακεδονία Ελληνική».

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για το  θέμα ονοματοδοσίας των Σκοπίων και της συμφωνίας των Πρεσπών», δηλώνουν οι μαθητές .

Επισημαίνεται ότι καθημερινά μαθητές και άλλων σχολείων «μπαίνουν» στο χορό των καταλήψεων και των πορειών για το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων  

 

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα,  φωτογραφίες και βίντεο ) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.