ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ Τ.Τ. ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΣΕΟ

Αποχαιρετιστήρια γιορτή διοργάνωσαν οι κυρίες του διοικητικού συμβουλίου του Τοπικού Τμήματος Σερρών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για τα Αστέρια,τα Πουλιά και τους Οδηγούς αλλά και τους γονείς τους

 Μια διαφορετική Οδηγική χρονιά, λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε για το Τ. Τ. Σερρών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Τα παιδιά από την αρχή της Οδηγικής  χρονιάς προετοιμαζόταν να συμμετέχουν σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα αλλά τελικά λόγω των συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκαν κατασκηνώσεις

Μια διαφορετική οδηγική χρονιά, λόγω της πανδημίας του covid -19, ολοκληρώθηκε για το Τοπικό Τμήμα Σερρών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Μια ανάσα πριν την ξεκούραση του καλοκαιριού την Πέμπτη  9 Ιουνίου 2020 , οι κυρίες του Διοικητικού συμβουλίου ετοίμασαν μια αποχαιρετιστήρια γιορτή για τα παιδιά του Τμήματος. Αστέρια, Πουλιά και Οδηγοί, μικροί και μεγάλοι, μετά από πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου συναντήθηκαν για την τελευταία μέρα της Οδηγικής χρονιάς 2019-2020, στην έδρα του Τοπικού Τμήματος Σερρών του ΣΕΟ, επί της Ραιδεστού και Βαλκανιονίκη Μπεκιάρη.

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών η διοίκηση του τοπικού τμήματος διοργάνωσε μια γιορτή για τα παιδιά που την χάρηκαν και την απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι. Τα παιδιά έπαιξαν, διασκέδασαν και όλοι μαζί διοίκηση, στελέχη, παιδιά αλλά και γονείς συμμετείχαν στο αποχαιρετιστήριο γεύμα που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της διοίκησης.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την γιορτή που τους επιφύλαξε το διοικητικό συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος Σερρών, χάρηκαν που βρέθηκαν μετά από τόσους μήνες απομάκρυνσης τους από τον αγαπημένο και φιλόξενο χώρο  της Εστίας, όπου μέχρι τον Μάρτιο πραγματοποίησαν διάφορες δράσεις και πέρασαν ευχάριστα, χαρούμενα, δημιουργικά  απογεύματα

Η πρόεδρος του Τ.Τ. Σερρών του ΣΕΟ, κ. Κωνσταντίνα Κουταντώνη, σε δηλώσεις στη «Σ», τόνισε: «Φέτος ήταν μια διαφορετική χρονιά για όλους μας, ανατράπηκαν όλες οι δράσεις που είχαμε  προγραμματίσει. Η Οδηγική χρονιά, 2019-2020, ημερολογιακά, έφτασε στο τέλος της. Αποφασίσαμε να καλέσουμε τα παιδιά μας και τους γονείς τους σε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή, όπως κάνουμε κάθε χρονιά για να ευχηθούμε στα παιδιά μας  καλές διακοπές. Να χαλαρώσουν, να ηρεμήσουν, να περάσουν καλά και ανανεωμένοι  όλοι να συναντηθούμε ξανά τον Σεπτέμβριο, χωρίς προβλήματα»  .

«Ο Oδηγισμός» σημείωσε η κ. Κουταντώνη, «είναι μία παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Είναι η “πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου” σε 140 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 144 χώρες στον κόσμο και 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη. Ο Οδηγισμός είναι μια εξωσχολική, παιδαγωγική, μη κυβερνητική οργάνωση, που στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και νέων μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες.Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών και στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1932. Επίκεντρο της κάθε μιας δράσης μας, συλλογικής ή ατομικής, παραμένει πάντοτε το παιδί. Κάθε παιδί, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που μας το εμπιστεύεται ο γονιός του, γνωρίζοντας τα οφέλη που αυτό αποκομίζει από τα προγράμματά μας, είναι για εμάς μοναδικό. Μέλημά μας είναι να του μεταδώσουμε τη χαρά και την ικανοποίησή του να είναι υπεύθυνος και ελεύθερος πολίτης».                                 

 Η έφορος  του Τ.Τ. ΣΕΟ, Κ. Αγγέλα Μαρία Μποζιαντζή, ανέφερε « Ολοκληρώθηκε μια Οδηγική χρονιά , όχι όπως την θέλαμε λόγω της πανδημίας του covid-19. Το ξεκίνημα της οδηγητικής χρονιάς ,το Σεπτέμβριο 2019, ήταν δυναμικό , με δράση , παιχνίδι ,εμπειρία. Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα, παρέχει ευκαιρίες σε παιδιά και νέους ηλικίας από 5 έως 17 ετών. Αλλά δυστυχώς τον Μάρτιο ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας όλες οι δράσεις μας σταμάτησαν. Μετά από πέντε μήνες που δεν ειδωθήκαμε με τα παιδιά αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την αποχαιρετιστήριο γιορτή. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας όπως και οι γονείς τους και περάσαμε ένα υπέροχο απόγευμα στην αυλή μας με πολύ παιχνίδι και τραγούδι. Τ α παιδιά ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και τους  ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, όλα να πάνε καλά γι α όλους και δίνουμε  ραντεβού τον Σεπτέμβριο», και συμπλήρωσε «Δυστυχώς φέτος τα  παιδιά του Τοπικού Τμήματος Σερρών, λόγω της κατάστασης της πανδημίας δεν  θα συμμετέχουν σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΣΕΟ. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά από την αρχή της Οδηγικής  χρονιάς προετοιμαζόταν να συμμετέχουν σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα αλλά τελικά λόγω των συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκαν κατασκηνώσεις» .

Αστέρια, πουλιά και οδηγοί ,μικροί και μεγάλοι, γονείς και στελέχη του Τοπικού Τμήματος ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι με ξεγνοιασιά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο στην νέα Οδηγική χρονιά, με την ευχή όλα να είναι καλύτερα.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.