ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑσ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο  Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών, η Ένωση Πολυτέκνων Σερρών «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός» και ο Σύλλογος Τριτέκνων Σερρών

 «Δημογραφικό το μείζον εθνικό μας πρόβλημα» το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στα «Αστέρια»

Με εισηγητές τον Σάββα Καλεντερίδη, τον Διονύση Μπαλούρδο και τον Κωνσταντίνο Χολέβα, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11.00 πμ.

Κάλεσμα στους Σερραίους να τιμήσουν με την παρουσία τους  και να παρακολουθήσουν την ημερίδα με θέμα «Δημογραφικό το μείζον εθνικό μας πρόβλημα» έκαναν οι διοργανωτές της εκδήλωσης κατά την διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.  

Ο  Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών (ΝΠΔΔ), η Ένωση Πολυτέκνων Σερρών «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός» και ο Σύλλογος Τριτέκνων Σερρών «Ελπίδα», αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και κρισιμότητα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας και των επιπτώσεών του στις επερχόμενες γενιές, οργανώνουν ημερίδα με θέμα: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, του Δήμου Σερρών και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11.00 πμ στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» Σερρών (πλατεία Κρονίου).

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών, Βασίλης Κατιρτζόγλου δήλωσε «Είμαστε χαρούμενοι που διοργανώνουμε από κοινού αυτή την ενδιαφέρουσα ημερίδα. Ήταν επιθυμία μας και σκέψη εδώ και καιρό η διοργάνωσή της. Ιδιαίτερα χαρούμενοι είμαστε γιατί η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα φορέων του τόπου μας. Μάλιστα ο δήμαρχος Σερρών κατά την διάρκεια της ημερίδας θα εξαγγείλει τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της οικογένειας στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του δήμου».

Ο Νίκος Παπανίκος, πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Σερρών «Ελπίδα» αναφέρθηκε στην μείωση των γεννήσεων στο πέρασμα του χρόνου, όπως χαρακτηριστικά είπε το 1980 υπήρχαν 60χιλιάδες γεννήσεις περισσότερες από τους θανάτους ενώ το 2017 υπήρχαν 40 χιλ. θάνατοι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Στην συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμα της ημερίδας, τονίζοντας ότι οι εισηγητές είναι εξαιρετικοί. 

Ο πρόεδρος της ένωσης Πολυτέκνων Σερρών « Ο Άγιος Λουκάς», Ξενοφών Μπεριντζής, σημειώνοντας ότι η ημερίδα έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της πολιτείας για το δημογραφικό, κάλεσε  όλους τους Σερραίους και ιδιαίτερα τους νέους στην πολύ σημαντική αυτή Ημερίδα.

Εισηγητές στην σημαντική αυτή ημερίδας είναι:

Α) ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, εκδότης – συγγραφέας με θέμα: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΙΣΩΣΗ.                                                                         

Β) ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, Διευθυντής ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών με θέμα: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ – ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Γ) ΧΟΛΕΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πολιτικός Επιστήμονας – Συγγραφέας με θέμα: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ; Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Οι διοργανωτές ενημέρωσαν ότι κατά την διάρκεια της ημερίδας θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης παιδιών, ώστε να δύνανται οι γονείς να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την εκδήλωση.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.