ΚΑΙΡΟΣ: ΕΚΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ -Πλησιάζει η κακοκαιρία «Διδώ»

Ο καιρός «αγριεύει» ξανά, με κακοκαιρία «Διδώ» να είναι προ των πυλών σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε τη Δευτέρα  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα, μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τη νύχτα της Δευτέρας και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωση της ΕΜΥ:

1Α. Ο καιρός την Τρίτη

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.

1Β. Το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη

α. Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

β. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

1 Γ. Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10/12) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11/12).

2. Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης (10/12) μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης (11/12), που πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

«Καμπανάκι» και από το Αστεροσκοπείο για την «Διδώ»

Σημειώνεται ότι για την κακοκαιρία «Διδώ» έχει προειδοποιήσει και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Σύμφωνα με το meteo.gr, κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Διδώ», σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού της κακοκαιρίας «Διδώ» έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.