ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 Το πρωί του Σαββάτου, 30 Νοεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών, διεκδικώντας την διατήρηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης

«Ζητάμε να μας δώσουν όσα μας πήρανε, ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε» τόνισαν οι συνταξιούχοι

Ικανοποιητική η συμμετοχή στην διαμαρτυρία που διοργάνωσαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Σερρών  και το Σωματείο  Συνταξιούχων ΙΚΑ  Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι συνταξιούχοι των Σερρών το Σάββατο,30 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30  το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Σερρών, διεκδικώντας την διατήρηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Διοργανωτές της κινητοποίησης το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Σερρών  και το Σωματείο  Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Η διαμαρτυρία λόγω των καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τους διοργανωτές και από  τους φορείς που στήριζαν την διαμαρτυρία.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την συμμετοχή των συνταξιούχων και εργαζομένων  στην κινητοποίηση τους, τονίζοντας ότι  η κοινωνική ασφάλιση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και πως μόνο με τον αγώνα μπορεί να μπει ένα φρένο στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση. 

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Σερρών, κ. Μπόζος, τόνισε πως η κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο τη σύνταξη, αφορά τις παροχές των Ταμείων και του κράτους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, την πρόνοια, αφορά όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες εργαζόμενες και όλο τον εργαζόμενο λαό. «Εδώ και δέκα χρόνια όπως είναι γνωστό έχουμε υποστεί τεράστιες μειώσεις στις συντάξεις μας, κόπηκαν τα επιδόματα μας κόπηκε το ΕΚΑΣ, ήρθε ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου 4387, που για αυτόν  γίνεται μεγάλος αγώνας. Ζητάμε να μας δώσουν όσα μας πήρανε, ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε» σημείωσε ο κ. Μπόζος.                                      

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ  Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,κ. Γιώργος  Φιλούσης δήλωσε «Το νέο νομοσχέδιο που έρχεται για την ασφάλιση θα βάλει την ταφόπετρα για ότι έχει απομείνει από την λεγόμενη κοινωνική ασφάλιση . Έρχεται νέο μοντέλο ασφάλισης το οποίο εγκυμονεί κινδύνους. Η πάλη πρέπει να είναι συντονισμένη από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Ο αγώνας μας μπορεί να φέρει πίσω τα δικαιώματά μας». 

Την κινητοποίηση στήριζαν το ΠΑΜΕ , το ΜΕΡΑ 25 και ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων Σερρών ανακοίνωσαν ότι οργανώνουν την  κάθοδό τους στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου 2019,  για τη συμμετοχή τους στην  πανελλαδική κινητοποίηση και  κάλεσαν τους Σερραίους και ιδιαίτερα τα μέλη τους να συμμετέχουν και να διατρανώσουν την διαμαρτυρία τους και να  διεκδικήσουν  την διατήρηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης . 

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.