ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

«Τεράστιος βαθμός ικανοποίησης των αγροτών για την χρηματοδότηση του έργου» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, ενώ υπογραμμίζεται:

«Ο Κώστας Καραμανλής μερίμνησε άμεσα για τον πολυπόθητο εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου»

«Σήμερα είναι η πρώτη φορά που μετά την ολοκλήρωση του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου, δηλαδή μετά από 43 περίπου χρόνια, κάποιο πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής μερίμνησε άμεσα για τον πολυπόθητο εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου», επισημαίνεται  συγκεκριμένα σε δελτίο Τύπου του ΤΟΕΔ Σιδηροκάστρου

«Ο κ. Καραμανλής αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι νοιάζεται για τον τόπο του και ότι θα πράξει όσα υποσχέθηκε καθώς τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τα έργα στο Νομό Σερρών να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με δική του πρωτοβουλία και ενέργειες» τονίζεται σε δελτίο Τύπου του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, αναφορικά  με το έργο αναβάθμισης των αρδευτικών δικτύων, προϋπολογισμού 9.072.867,96 ευρώ. Συγκεκριμένα σε δελτίο Τύπου του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου αναφέρονται τα παρακάτω:

Το αρδευτικό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου ξεκίνησε να λειτουργεί πριν 60 περίπου χρόνια. Η επέκταση και ολοκλήρωση δε του έργου έγινε το 1977.

Εμείς, σαν διοίκηση του Τ.Ο.Ε.Β. τα τελευταία χρόνια καταβάλαμε προσπάθειες από την πλευρά μας για να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε τις απαραίτητες μελέτες. Η μεγαλύτερη όμως δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν η αδυναμία της επίσημης πολιτείας να ανταποκριθεί στην ολοκληρωμένη πρόταση μας. Δεν μπορέσαμε να πείσουμε κάποιο πολιτικό πρόσωπο για την αναγκαιότητα και χρηματοδότηση της πρότασης μας.

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που μετά την ολοκλήρωση του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου, δηλαδή μετά από 43 περίπου χρόνια, κάποιο πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής μερίμνησε άμεσα για τον πολυπόθητο εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου.

Η αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων προϋπολογισμού 9.072.867,96 ευρώ είναι πολύ σημαντική, αφού το αρδευτικό αυτό δίκτυο εξυπηρετεί 3000 αγρότες, αριθμός που αντικατοπτρίζει και το μέγεθος της επιτυχίας αλλά και τον τεράστιο βαθμό ικανοποίησης των αγροτών για την χρηματοδότηση του έργου.

Το αρδευτικό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου καλύπτει αρδευτικές ανάγκες πλήθους αγροκτημάτων που ανήκουν σε (15) Δημοτικές & Τοπικές κοινότητες των Δήμων Σιντικής, Ηράκλειας, & Σερρών, συνολικής έκτασης 72.000 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα τα αγροκτήματα της Θερμοπηγής, Στρυμονοχωρίου, Χαροπού, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού, Βάλτερού, Γεφυρουδίου, Βαμβακοφύτου, Σκοτούσσας, Παλαιοκάστρου, Μελενικιτσίου, Κάτω Χριστού, Καλών Δένδρων και Μητρουσίου.

Ο κ. Καραμανλής αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι νοιάζεται για τον τόπο του και ότι θα πράξει όσα υποσχέθηκε καθώς τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τα έργα στο Νομό Σερρών να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με δική του πρωτοβουλία και ενέργειες.