ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ – ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ημέρα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους

 

Ξεχωριστή μέρα συγκίνησης, χαράς και τιμής για τους ενορίτες της Ευαγγελιστρίας Σερρών  

 

Μια ξεχωριστή μέρα ήταν για τους ενορίτες της Ευαγγελιστρίας Σερρών  το Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου,  ημέρα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, συγκίνησης , χαράς και τιμής.

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σερρών, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, τίμησε περί τους 95 πιστούς που βοήθησαν στην ανέγερση των δύο παρεκκλησίων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και στην αγιογράφησή τους.

Στις  6:00 το απόγευμα  ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε  στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σερρών. Τον θειο λόγο στον Εσπερινό κήρυξε ο  Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κελεμπέκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου  Γεωργίου Νιγρίτης.

Στην συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις από το εκκλησιαστικό συμβούλιο στους 95 περίπου  πιστούς ενορίτες της Ευαγγελιστρίας αλλά και πιστούς της πόλης μας. Επίσης τιμήθηκε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος για την δεκαπενταετή ποιμαντορία του στην μητρόπολη μας , καθώς επίσης και τρεις πατέρες που βοήθησαν στην αγιογράφηση των παρεκκλησίων.  

Ο πατέρας Ιορδάνης Θεμελίδης , διευθυντής του Μαξίμειου Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου της  Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης , σε δηλώσεις του  στη «Σ», αναφερόμενος στην εκδήλωση, τόνισε: « Με την ευκαιρία της ακολουθίας για την Κυριακή της Απόκρεω, ο σεβασμιότατός μας τίμησε με ένα σταυρό-μετάλλιο όλους τους ενορίτες, τους πιστούς ενορίτες και τους πιστούς της πόλης μας όσοι βοήθησαν στην ανέγερση των δύο παρεκκλησίων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και την αγιογράφησή τους. Οι τιμηθέντες ήταν περί τους 95 ,γυναίκες και άντρες».

«Με τον τρόπο αυτό  το εκκλησιαστικό συμβούλιο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη για όσα υπέρ του ιερού ναού έχουν προσφέρει μέσα σε αυτή την εποχή,  η οποία είναι εποχή πνευματικής ανάγκης και οικονομικής κρίσεως αλλά και  εθνικής περισυλλογής ,οι πιστοί προσέφεραν μέσα από την καρδιά τους», επισήμανε ο π. Ιορδάνης.

Στην συνέχεια ο π. Ιορδάνης αναφέρθηκε και στην τιμή προς τον σεβασμιότατο μητροπολίτη μας, λέγοντας : «Τιμήθηκε  ο σεβασμιότατος από το εκκλησιαστικό συμβούλιο δια χειρός του πρώτου πολίτου της πόλης,του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη,  και πιστού ενορίτη της Ευαγγελιστρίας,  με ένα ταπεινό μικρό σταυρό – ειψανοθήκη για την συμπλήρωση δεκαπενταετούς θεοφιλούς ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη μας».                                        

«Επίσης τιμήθηκαν οι πατέρες  Νικήτας Χαλέμης, Νεκτάριος Καϊμακάρης και Βασίλης Βασιλάκης οι οποίοι βοήθησαν στην αγιογραφία», συμπλήρωσε ο π. Ιορδάνης.

Οι τιμηθέντες ενορίτες εξέφρασαν την συγκίνησή τους για την τιμή που δέχθηκαν και υποσχέθηκαν να είναι πάντα κοντά στην εκκλησία.  Επισημαίνεται ότι το παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους έγινε πριν δύο χρόνια και πέρυσι ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση και το παρεκκλήσιο της Κυρίας των Αγγέλων πριν από πέντε χρόνια. Οι προσφορές των πιστών ήταν πολλές έτσι τα παρεκκλήσια έγινα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα