«ΘΕΡΙΖΕΙ» Η ΓΡΙΠΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Καθημερινά αυξάνονται οι απουσίες των παιδιών

«Θερίζει» η γρίπη στα σχολεία των Σερρών

Μεγάλος ο αριθμός των παιδιών που απουσιάζουν από τα σχολεία τους και είναι ασθενείς λόγω της γρίπης που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Όπως δήλωσε στη «Σ» ο νομίατρος Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης, συζητείται το κλείσιμο των σχολείων, για την προφύλαξη των παιδιών, καθώς αδειάζουν από μαθητές, μέρα με την ημέρα τα σχολεία του νομού Σερρών, λόγω της γρίπης.

Σύμφωνα με δηλώσεις  του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών,  Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο, από την Τετάρτη που συγκεντρώνονται τα δεδομένα για τους απόντες μαθητές από τα σχολεία, παρατηρείται μια αυξητική τάση στις απουσίες των μαθητών. Χθες, σε απουσίες, σημειώθηκαν ποσοστά της τάξης του 55% για τα νηπιαγωγεία και του 35% για τα δημοτικά σχολεία. Την Παρασκευή υπήρχαν δύο νηπιαγωγεία, στην Ηράκλεια και στο Παλαιόκαστρο  που δεν είχαν κανέναν μαθητή στη τάξη.

Ο νομίατρος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ανέφερε ότι  πολλά παιδιά δεν έχουν ασθενήσει άλλα δεν πηγαίνουν στα σχολεία για να προφυλαχτούν και να μην ασθενήσουν, για αυτό ίσως είναι αυξημένα τα ποσοστά των παιδιών που απουσιάζουν από τα σχολεία. Αλλά λόγω του μεγάλου ποσοστό μαθητών που απουσιάζουν συζητείται να κλείσουν τα σχολεία για λόγους πρόληψης .

Ο κ. Αναστασιάδης, τόνισε πως  η γρίπη εμφανίζεται με υψηλό πυρετό για δύο τρεις μέρες,για δύο μέρες υποχωρεί και ξαναρχίζει για δύο ακόμα μέρες, για αυτό χρειάζεται να προσέχει ο ασθενής και θα πρέπει να πίνει πολλά υγρά, καλή διατροφή, ξεκούραση και καθαρό περιβάλλον. Ενώ σημείωσε πως η κορύφωση της γρίπης θα είναι μετά από δύο με τρεις εβδομάδες.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.