ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ»

Δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου κατά την επίσημη  επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα  Σερρών ,που  πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 και είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς φορείς ενώ επισκέφτηκε και παραγωγικές μονάδες

Θεόδωρος Καράογλου: «Ο νομός Σερρών πρέπει να πάρει τη θέση που του αξίζει που δυστυχώς σήμερα δεν έχει»

 « Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο .έχουμε πολύ δουλειά, έχουμε δρόμο μπροστά μας και  θα φροντίσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», δήλωσε αναφορικά με την οικονομία της χώρας

«Ο νομός Σερρών πρέπει να πάρει την θέση που του αξίζει που δυστυχώς σήμερα δεν έχει και για αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι με την συνεργασία», δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, κατά την επίσκεψη του στις Σέρρες.

Επίσημη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, χθες Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020. Ο κ. Καράογλου είχε  σειρά διαδοχικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς και τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, ενώ  επισκέφτηκε  παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Το  πρόγραμμα της επίσκεψης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Καράογλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, περιελάμβανε επίσκεψη στον Προμαχώνα, επίσκεψη στο Σιδηρόκαστρο και συνάντηση με τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτη Δομουχτσίδη, επίσκεψη στην εταιρεία «Δρομέας ΑΒΕΕΑ», στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών, επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεολόγο, επίσκεψη στο Διοικητήριο Σερρών και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, επίσκεψη στο Δημαρχείο Σερρών και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, επίσκεψη στο Χρυσό και συνάντηση με τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρη Νότα, επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία «ΚΡΙ-ΚΡΙ» και επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ε.Β.Ζ. στο Λευκώνα και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Royal Sugar κ. Χρήστο Καραθανάση

Ο κ. Θόδωρος Καράογλου αναφερόμενος στην επίσκεψή του τόνισε: «Επισκέφτηκα φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, της αυτοδιοίκησης αλλά και παραγωγικές μονάδες. Συζητήσαμε για τα προβλήματα, αλλά και τις δράσεις και τις προοπτικές και τον σχεδιασμό για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Υπάρχει ένα σχέδιο υπάρχει ένα σχέδιο ένα όραμα από την πλευρά του Περιφερειάρχη και όλων των συνεργατών του, χαίρομαι ότι το σχέδιο αυτό υλοποιείται για να  πάρει ο νομός Σερρών την θέση που του αξίζει και που δυστυχώς σήμερα δεν έχει. Σε ότι αφορά το Υπουργείο εννοείται και εξυπακούεται ότι θα βοηθήσουμε όσο το δυνατόν μπορούμε και γίνεται για το νομό Σερρών, γιατί ο νομός Σερρών όπως προείπα έχει αδικηθεί έχει τεράστιες δυνατότητες και δυναμική που απλώς πρέπει να την αξιοποιήσουμε»

Αναφορικά με τις θέσεις και προτάσεις της κυβέρνησης για την οικονομία, τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τις προτάσεις της για την Οικονομία, έχει ανακοινώσει στην μείωση των φορολογικών συντελεστών όσο αφορά τον τομέα των επιχειρήσεων, έχει ανακοινώσει και υλοποιείται  τη μείωση των φόρων μερισμάτων, έχει ανακοινώσει ότι θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης, οι ασφαλιστικές εισφορές, μια σειρά μέτρων. Θεωρώ ότι το πλέγμα του μέτρου που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση παράλληλα με την προσπάθεια που γίνεται με φθηνότερο χρήμα από τις τράπεζες με την εξυγίανση των κόκκινων δανείων μέσω του σχεδίου Ηρακλής, με την μείωση της γραφειοκρατίας  που είναι ένα στόχος διαρκής, ήδη το κλίμα έχει αλλάξει στην οικονομία έχει  ήδη όλοι οι ξένοι οικονομικοί παράγοντες και τα ΜΜΕ, μιλούν για την ανάκαμψη της οικονομίας. Πρόσφατα στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ μιλούσαν για ένα οικονομικό θαύμα που συντελείται στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο, έχουμε πολύ δουλειά, έχουμε δρόμο μπροστά μας και  θα φροντίσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»

Ενώ για τον Τύμβο Καστά ανέφερε ότι τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν χρόνια χαμένα για ένα τόσο σημαντικό μνημείο, με δυνατότητες παγκόσμιας προβολής και ότι αυτό το χρόνο προσπαθεί η κυβέρνηση να κερδίσει.

Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com