ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ: Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΣΕΡΡΑΙΟ ΔΗΜΟΤΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΣ

Θεόδωρος Αραμπατζής, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών, επικεφαλής του συνδυασμού  της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας»:

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία» και σήμερα  λέγει στον Σερραίο δημότη όλη την αλήθεια για την ΔΕΥΑΣ.

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, δεκαεπτά χρόνια μετά την δημιουργία της, επιμένει να λέει πάντα την αλήθεια. Δεν επιλέγει τον φτηνό λαϊκισμό στην προσέγγιση με τους συμπολίτες μας, παρά μέσα από το πρόγραμμα και το έργο της «μιλάει» την γλώσσα της αλήθειας», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Θεόδωρος Αραμπατζής, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον  επίσης υποψήφιο δήμαρχο Στέφανο Φωτιάδη

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο Θεόδωρος Αραμπατζής, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Δημοτική Πρωτοβουλίας Σερραίων», προς τονεπικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Σερρών, Στέφανο Φωτιάδη, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019,τον οποίο κατηγόρησε για φτηνό λαϊκισμό και για άστοχες προεκλογικές εξαγγελίες, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Φωτιάδηστην ΔΕΥΑΣ και σε όσα δήλωσε.

Ο κ. Αραμπατζής, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, κατά την συνέντευξη Τύπου έχοντας δίπλα του ,τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ , Μιχάλη Θεοχάρη, υπερασπίστηκε το έργο της ΔΕΥΑΣ.

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, δεκαεπτά χρόνια μετά την δημιουργία της, επιμένει να λέει πάντα την αλήθεια. Δεν επιλέγει τον φτηνό λαϊκισμό στην προσέγγιση με τους συμπολίτες μας, παρά μέσα από το πρόγραμμα και το έργο της «μιλάει» την γλώσσα της αλήθειας. Το τες.

﷽﷽﷽﷽﷽ερραπου δεν έχει όμοιάξαικισμίδιο επιλέγει να κάνει και σήμερα λέγοντας στον Σερραίο δημότη όλη την αλήθεια για την ΔΕΥΑΣ. Τι παρέλαβε, ποια έργα ολοκλήρωσε και σε ποια βάση προχωρά τον σχεδιασμό της, καθώς πρώτη μας προτεραιότητα μετά την ολοκλήρωση των μελετών για τα αποχετευτικά δίκτυα στις τοπικές κοινότητες και στους οικισμούς, ήταν και παραμένει η  διεκδίκηση  της χρηματοδότησης  όσο το δυνατόν περισσοτέρων μελετών , αλλά και την άμεση υλοποίησή τους πάντα μέσω προγραμμάτων. Μετά την απαράδεκτη τακτική του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φωτιάδη, να κάνει συνάντηση με τους εργαζόμενους, χωρίς την παρουσία ή απλά το κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας της ΔΕΥΑΣ, και μάλιστα σε ώρα εργασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να ξακαθαρίσουμε στον Σερραίο πολίτη ποιος είναι ο λαικισμός και ποιες οι άστοχες προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά και πόσο απέχουν από την ίδια την πραγματικότητα.Η Δημοτική Πρωτοβουλία, έκανε τις επιλογές της πάντα με γνώμονα το συμφέρον των Σερραίων δημοτών για αυτό και προχώρησε στην κατασκευή ενός κτηρίου που δεν έχει όμοιό του καμία ΔΕΥΑ σε όλη την χώρα, πάντα με Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, χωρίς να επιβαρύνει τους Σερραίους δημότες. Η αντιπολίτευση, σύμφωνη πάντα με το αντιπολιτευτικό πνεύμα της, ήταν αντίθετη με αυτή την επιλογή μας, αλλά μέχρι σήμερα δεν τολμά να πει αν συμφωνεί τελικά με την επιλογή μας; Ήταν κύριε Φωτιάδη ή δεν ήταν προς το συμφέρον της επιχείρησης η δημιουργία του κτιρίου της ΔΕΥΑΣ, που γλύτωσε από τα νοίκια και την ίδια, αλλά και τον ΟΠΑΚΠΑ; Μπορείτε επιτέλους να πείτε στο Σερραίο Δημότη, πόσα χρήματα εξασφάλισε από Ευρωπαϊκά προγράμματα η σημερινή Δημοτική αρχή για την ΔΕΥΑΣ ή θα πάνε στο βρόντο όλη η αγωνία και οι προσπάθειες των διοικήσεων της Δημοτικής Πρωτοβουλίας για το καλό του Σερραίου Δημότη;» ανέφερε ο κ. Αραμπατζής.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο έργο της ΔΕΥΑΣ. «Κατά την διάρκεια της θητείας μας έγινε ή δεν έγινε;

•           Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σκουτάρεως- Μητρουσίου προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ

•           H Κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Σιγής-πόλης Σερρών προυπ.2.281.000 ευρώ

            Δώσαμε οριστική λύση στο πρόβλημα της ποιότητας και ποσότητας νερού στις Κοινότητες Μητρουσίου, Προβατά, Μονοκλησιάς και Α. Καμήλας με την ανόρυξη της γεώτρησης Μονοκλησιάς με το έργο με τίτλο «Εργασίες ενιαίας διαχείρισης των εξωτερικών υδραγωγείων των κοινοτήτων Μητρουσίου – Α. Καμήλας – Μονοκκλησιάς – Προβατά» προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ.

Η κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Χιονοχώρι, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ.

•           Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην Οινούσα προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ.

•           Η κατασκευήδικτύου ύδρευσης στο Ιμαρέτ προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

•           Το Διυλιστήριο νερού στο Μητρούσι προϋπολογισμού   400.000 ευρώ

  Κατά την διάρκεια της θητείας μας στην ΔΕΥΑΣ

1.  Εκτελέσθηκαν και εκτελούνται έργα συνολικού ποσού της τάξης των 31.366.458 €

2. Το σύνολο των εκτελεσθέντων – υλοποιημένων έργων σε ΤΚ (χωριά) του Δήμου Σερρών ανήλθαν σε 17.557.205 €, ή σε ποσοστό αποτέλεσαν το 67,16% των συνολικών εκτελεσθέντων έργων της ΔΕΥΑ Σερρών στην ανωτέρω περίοδο.

3. Το σύνολο των έργων που εντάχθηκαν στο Κοινοτικό Πλαίσιο (ΕΣΠΑ) και αφορούσε ΤΚ (χωριά) του Δήμου Σερρών ανήλθαν σε 9.663.509,54 €, ή σε ποσοστό αποτέλεσαν το 41,40% των συνολικών εκτελεσθέντων έργων της ΔΕΥΑ Σερρών στην ανωτέρω περίοδο.

4. Το σύνολο των έργων που εκτελέσθηκαν με ίδια έσοδα και αφορούσαν τις ΤΚ (χωριά) του Δήμου Σερρών ανήλθαν σε 6.013.696,05 €, ή σε ποσοστό αποτέλεσαν το 38,36% των συνολικών εκτελεσθέντων έργων της ΔΕΥΑ Σερρών στην ανωτέρω περίοδο.

Σήμερα στην ΔΕΥΑΣ υλοποιούμε έργα που ήδη εντάξαμε σε προγράμματα όπως:   

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ (ΞΗΡΟΤΟΠΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 1.400.000€, πλέον ΦΠΑ.

•           «Κατασκευή διυλιστηρίου νερού πόλης Σερρών» που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 5.885.000,00 πλέον ΦΠΑ.

•           «Υποδομές βελτίωσης δικτύων ύδρευσης και δεξαμενών διευρυμένου Δήμου Σερρών για διασφάλιση ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού» για τις κοινότητες Προβατά, Μονοκλησιά, Α.Καμήλα, Μητρούση που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 1.880.000,00 πλέον ΦΠΑ.

•           Για την εκπόνηση μελετών με τίτλο «Βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και ανάπτυξη υποδομών ΔΕΥΑ Σερρών» που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 237.303,65 πλέον ΦΠΑ.

Ένταξη της ΔΕΥΑΣ στο πρόγραμμα Λειψυδρία του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό 200.000,00 € πλέον ΦΠΑ, για την ανόρυξη γεώτρησης στο Κωσταντινάτο και επιπλέον γεώτρησης στην Αναγγένηση, όπως επίσης και ανακατασκευή σε τρεις υδατόπυργους και αντλιοστάσια στο Σκούταρι, Κωσταντινάτο και Αναγγένηση.

H ΔΕΥΑ Σερρών έχει «περάσει» στο Υπουργείο Εσωτερικών στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι τις παρακάτω προτάσεις:

•           Η ΔΕΥΑ Σερρών υπέβαλλε πρόταση για αίτηση χρηματοδότησης στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, Άξονας Προτεραιότητας: «Βελτίωση των Βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων», στο Υπουργείο Εσωτερικών για το έργο με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ για : α) Αποχετευτικά δίκτυα με την μέθοδο δικτύων κενού ΤΚ Κάτω Καμήλας, β) Κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού, αντλιοστασίου ακαθάρτων Νοσοκομείου και δικτύων ΑΠΧ στην Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη Σερρών», συνολικού προϋπολογισμού 4.132.550,00 € πλέον ΦΠΑ.

•           Η ΔΕΥΑ Σερρών υπέβαλλε πρόταση για αίτηση χρηματοδότησης στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, Άξονας Προτεραιότητας: ««Εργασίες αναβάθμισης εξωτερικού υδραγωγείου και κατασκευής σταθμών τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού στις ΤΚ του νέου διευρυμένου Δήμου Σερρών», συνολικού προϋπολογισμού 2.591.000,00 € πλέον ΦΠΑ.

•           «Κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στον δρόμο Σερρών- Χρυσοπηγής, β’ φάση, κατασκευή σταθμών τηλε-ελέγχου – τηλεχειρισμού στις τοπικές κοινωνίες του νέου διευρυμένου Δήμου Σερρών & κατασκευή δικτύων ύδρευσης εντός της πόλης των Σερρών» και δημόσια δαπάνη 4.477.500,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ η  5.507.325,00 ευρώ με ΦΠΑ.

•           Κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης λυματολάσπης της ΕΕΛ (βιολογικός καθαρισμός)  του Δήμου Σερρών και δημόσια δαπάνη 4.182000,00 ευρώ με ΦΠΑ.

•           Διασφάλιση της ποιότητας του νερού στη διασυνοριακή περιοχή και προώθηση της σχετικής δημόσιας συνείδησης και ασφαλές νερό, ( INTERREG 3) και δημόσια δαπάνη 800.000,00 ευρώ με φπα.

•           «Αναβάθμιση ΕΕΛ (βιολογικός καθαρισμός) πόλης Σερρών για επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων απόβλητων με απεριόριστη άρδευση » και δημόσια δαπάνη 2.612.273,00 ευρώ.

•           H ΔΕΥΑΣ έχει ετοιμάσει μελέτη για την ενιαία διαχείριση υδραγωγείων Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Αγ. Ελένης και Πεπονιάς» .

Προσθέτοντας «Τελικά κ. Φωτιάδη δεν μας είπατε τι θέλετε να κάνετε στην ΔΕΥΑΣ; Θέλετε την μείωση της τιμής του νερού και αν ναι θα το κάνετε με παράλληλη μείωση των μισθών των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΣ; Τελικά κ. Φωτιάδη θα διατηρήσετε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑΣ, ή σκοπεύεται να την πουλήσετε σε ιδιώτη; Μήπως θέλετε να προχωρήσετε στην κατάργηση του ειδικού τέλους για τα τεχνικά έργα και αν ναι που θα βρείτε τα χρήματα για να προχωρήσουνε τα έργα; Και επιτέλους φτάνουν οι ψεύτικες υποσχέσεις!»’

Κάνοντας πρόταση για θεματικό ντιμπέιτ για την ΔΕΥΑΣ, o κ. Αραμπατζής, κατέληξε «Καιρός είναι να ακούσουμε και καμία αλήθεια, έτσι για αλλαγή Καιρός είναι να πάμε σε ένα θεματικό  ντιμπείτ με θέμα την ΔΕΥΑ Σερρών. Ή μήπως ξεχάστε όλα όσα λέγατε προεκλογικά και το 2010 & το 2014; Ή μήπως η εμβάθυνση της ίδιας της Δημοκρατίας στα πολιτικά μας πράγματα δεν είναι εύκολη υπόθεση;Εμείς απλά περιμένουμε την πρόσκληση- πρόκληση»

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.