Η 2η ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Που ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου 2019  με τριάντα πέντε  συμμετοχές νέων  και πενθήμερη διάρκει,  στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στις Σέρρες και στο  Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

 «Ψηλαφώντας τον κόσμο της Μηχανικής», το θέμα της 2ης Θερινής Ακαδημίας Μηχανικής

Σε συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος , του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και της Unesco

«Ψηλαφώντας τον κόσμο της Μηχανικής» είναι το θέμα της 2ηςθερινής Ακαδημίας Μηχανικής  στις εγκαταστάσεις του διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας στις Σέρρες.

Ο κύκλος των μαθημάτων ξεκινά την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή τριάντα πέντε νέων από 15 έως 19 ετών (κι όχι μόνον). Και θα διαρκέσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019

Η Θερινή Ακαδημία Μηχανικών (Summer Engineering Academy 2019) εντάσσεται στην προσπάθεια μελέτης της μηχανικής και απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 15 έως 19 ετών που έχουν πάθος για τα μαθηματικά, τη φυσική και την τεχνική.

Με αφορμή την έναρξη της 2η Θερινής Ακαδημίας Μηχανικής, εκπρόσωπο των εμπλεκόμενων φορέων στην διοργάνωσή της παρεχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στην διοργάνωση .Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Δημήτρης Χασάπης και Κωνσταντίνος Δαυιδ, ο απερχόμενος πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου  Βασίλης Παπαβασιλείου  και ο Γεώργιος Ματθαίου ο οποίος θα διαδεχθεί τον κ. Παπαβασιλείου στη θέση του προέδρου του Αυτοκινητοδρομίου από 1η Σεπτεμβρίου 2019, και η πρόεδρος του Ομίλου Σερρών για την  Unesco, Καίτη Εμμανουηλίδου αναφέρθηκαν στην συνεργασία των φορέων στην υλοποίηση της διοργάνωσης και στους στόχους της Θερινής Ακαδημίας Μηχανικής .

Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό θεωρητικών-πρακτικών προγραμμάτων σπουδών στη μηχανική, αλλά και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, κατά την διάρκεια του πενθήμερου κύκλου μαθημάτων (2-6 Σεπτεμβρίου) στις εγκαταστάσεςι του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας αλλά και στο  μοναδικό Αυτοκινητοδρόμιο της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα θα γίνονται το πρωί 09-12:00 από καθηγητές του τμήματος Μηχανολογίας του  τοπικού πανεπιστημιακού ιδρύματος, μηχανικούς των εταιριών αυτοκίνητων που θα συμμετέχουν, καθώς και από διδακτορικούς φοιτητές.

Τα θέματα διδασκαλίας επικεντρώνονται στα συναρπαστικά μαθήματα της μηχανικής, των μαθηματικών και της θερμοδυναμικής, τα οποία θα συνδυαστούν με πρακτικά εργαστήρια του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην πόλη μα ς της πόλης.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως εξής :

 Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 : Εισαγωγή στο κόσμο της Μηχανικής . Συγχρονες Τεχνολογίες. Υπολογιστική, μηχανική ,αντίστροφη μηχανική( Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος)                                                                                            Τρίτη : 3 Σεπτεμβρίου 2019: Τεχνολογία Αυτοκίνησης &Αγωνιστική Αυτοκίνηση . Βιωματική ξενάγηση στο Αυτοκινητοδρόμιο .Χρονομετρείο -Εξομοιωτής-Πίστα Αγώνων( Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος & Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών)

Τετάρτη : 4 Σεπτεμβρίου 2019: TEICM Racing Team Παρουσίαση κατασκευής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας από φοιτητική ομάδα( Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος).

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019. Ρομποτική. Επίδειξη διατάξεων και εξαρτημάτων στα εργαστήρια του Ιδρύματος. ( Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος).

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019: BETA CAE Ασφάλεια αυτοκινήτου. ( Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος).

Έτσι, όσοι θα παρακολουθήσουν τον εν λόγω κύκλο μαθημάτων θα ενημερωθούν για τις μελλοντικές προοπτικές εργασίας ενός μηχανικού που έχει διεθνές προφίλ.

Η Θερινή Ακαδημία Μηχανικών είναι μια μεγάλη ευκαιρία, προκειμένου οι νέοι που θα συμμετέχουν να γνωρίσουν τη μηχανική και να μάθουν περισσότερα για μια πιθανή μελλοντική σταδιοδρομία στον τομέα!

Παράλληλα η παρακολούθηση του, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν με επιστήμονες κι ερευνητές στον τομέα του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας, αλλά και ν’ αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς της μοντελοποίησης διαχείρισης των πληροφοριών.

Στο Summer Engineering Academy 2019 συμμετέχουν φοιτητές τεχνολογίας και διδακτορικοί φοιτητές που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία, ενώ μπορούν να το παρακολουθήσουν ως ακροατές επαγγελματίες και ερασιτέχνες ερευνητές.

Τέλος, επισημαίνεται ότι όσοι συμμετέχουν εθελοντικά στην διοργάνωση της Ακαδημίας Μηχανικών θα λάβουν στο τέλος δίπλωμα συμμετοχής.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.