Η 1η ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΓΙΑ UNESCO ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 3 ΕΩΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στην Ελλάδα πραγματοποιείτε για πρώτη φορά ανάλογη δράση μιας και οι Σέρρες είναι η πόλη της Μάθησης για UNESCO

 

H 1η Θερινή Ακαδημία Μηχανικής για UNESCO στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2018

 

Στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Σερρών ανακοινώθηκε η πρώτη δράση συνεργασίας του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και του ΤΕΙ με τα τμήματά Μηχανολογίας και Πληροφορικής.

 

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ κ Δημήτρης Xασάπης ,ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου κ Παπαβασιλείου Βασίλης ,ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αυτοκινητοδρομίου κ Μάριος Ζίχναλης, ο Αντιπρύτανης κ Δαυδ Κωνσταντίνος, η πρόεδρος του Ομίλου Σερρών για UNESCO κ Καίτη Εμμανουηλίδου παρουσίασαν την 1η Θερινή Ακαδημία Μηχανικής για UNESCO που πραγματοποιείται από τους καθηγητές του ιδρύματος στα πλαίσιο ανάλογων ακαδημιών που πραγματοποιούν οι μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων  σε Junior engineering. Στην Ελλάδα πραγματοποιείτε για πρώτη φορά ανάλογη δράση μιας και οι Σέρρες είναι η πόλη της Μάθησης για UNESCO.

To 5νθήμερο πρόγραμμα της Ακαδημίας θα υποστηρίξουν η ΒΕΤΑ CAE Systems που είναι μία ιδιωτική εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη  εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας και δη προϊόντων λογισμικού που σχετίζονται με τους υπολογισμούς μηχανολογικών κατασκευών από το 1999. Οι βιομηχανίες στις οποίες βρίσκουν εφαρμογή τα προϊόντα λογισμικού της εταιρίας είναι η βιομηχανία αυτοκινήτων, η βιομηχανία οχημάτων σιδηροδρόμων, η αεροδιαστημική, τα αγωνιστικά οχήματα, τα πλοία, τα βαριά οχήματα, η βιομηχανία χημικών προϊόντων καθώς επίσης και της ιατρικής (εμβιομηχανική). Τα πρωτοποριακά προϊόντα τής εταιρίας, SPDRM , KOMVOS , ANSA, EPILYSIS, ΜΕΤΑ και RETOMO διανέμονται και υποστηρίζονται στην Ευρώπη, Αμερική, Ωκεανία, Ασία και Αφρική.

 Επίσης οι φίλοι των παλαιών αυτοκινήτων των Σερρών θα έχουν μοντέλα όπου οι συμμετέχοντες Junior engineering θα δουν και θα γνωρίσουν την τεχνολογία του αυτοκινήτου τα τελευταία 50 χρόνια Οι δημιουργοί της βραβευμένης μοτοσικλέτας του ΤΕΙ Σερρών  θα παρουσιάσουν βήμα βήμα την δημιουργίας τους .Η Green πρόταση της βιομηχανίας μοτοσυκλέτας και αυτοκίνητου του θα παρουσιασθεί από την FIM RIDE Green ώστε να γνωρίσουν τον μέλλον της μηχανικής οι Junior engineering.

 

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε η συμμετοχή των Σερραϊκών  εταιριών που θα υποστηρίξουν την προσπάθεια.

Η Δράση εντάσσεται στο στόχο 4,των 17 Global Goals   Χορηγοί: Κρι-Κρι, Γατιδης