Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η Φώφη Γεννηματά επισήμανε από τις Σέρρες:

«Σηκώνω την σημαία του ήθους στην πολιτική. Με ανθρωπιά, με αξίες, με σεβασμό στις αξίες της αλλαγής»

 

«Σήμερα πια ανοίγει ο δρόμος για να φέρουμε πίσω κοντά μας όλους αυτούς που απομακρύνθηκαν, που αποστασιοποιήθηκαν. Έχουμε μια αγκαλιά ανοιχτή και ένα χέρι απλωμένο σε όλους αυτούς εκτός από εκείνους που πήγαν και βρήκαν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς του χαρίζουμε εκεί που είναι σήμερα. Βαρίδι σε αυτό το πλοίο που βουλιάζει» δήλωσε  η κ. Γεννηματά.

 

«Σηκώνω την σημαία του ήθους στην πολιτική. Με ανθρωπιά με αξίες με σεβασμό στις αξίες της αλλαγής», δήλωσε από τις Σέρρες η Φώφη Γεννηματά ,πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , και υποψήφια για την προεδρία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, κατά την διάρκεια της ομιλίας της  στην αίθουσα του Ξενοδοχείου «Philippos Xenia», το απόγευμα της Παρασκευής 27  Οκτωβρίου 2017.

Η Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη στην αίθουσα της εκδήλωσης,  σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, τόνισε: « Κτίζουμε την μεγάλη κεντροαριστερά , η δημοκρατική παράταξη γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων ,με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, γιατί δυστυχώς έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση της  μεταπολίτευσης στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για την πατρίδα μας, να βοηθήσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο και από  τα μνημόνια να τελειώνουμε με τα ψέματα τον λαϊκισμό την ανικανότητα και την υποκρισία και βεβαίως να μπει επιτέλους ένα τέλος στον διχασμό του ελληνικού λαού. Για αυτούς όλους τους λόγους καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν στις 12 του Νοέμβρη, όποιο από τους  υποψήφιους έχουν αποφασίσει να στηρίξουν. Πρέπει να γίνει μια γιορτή της δημοκρατίας. Πάρτε την υπόθεση της συμμετοχής στα χέρια σας ,στείλτε ένα ηχηρό μήνυμα α προς όλους, πριν από όλους σε μας, ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και την επόμενη μέρα, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, η επόμενη αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις» και καταλήγοντας πρόσθεσε «Τα μηνύματα από τον κόσμο είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά και αισιόδοξα».  

Με θέρμη  και με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι Σερραίοι  την  Φώφη Γεννηματά στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Philippos Xenia». Σε μια πολιτική ομιλία που θύμιζε παλαιότερες εποχές προεκλογικής εκστρατείας, η κ. Γεννηματά παρουσίασε την πολιτική της φιλοσοφία για την «κεντροαριστερά του παρόντος και του μέλλοντος» βασισμένη στην εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής που θα περικλείεται στο τρίπτυχο: Νέα Εθνική Αυτοπεποίθηση, Δημοκρατία – Αξιοκρατία – Απασχόληση- Κοινωνική Δικαιοσύνη.

«Σηκώνω την σημαία του ήθους στην πολιτική. Με ανθρωπιά με αξίες με σεβασμό στις αξίες της αλλαγής» υπογράμμισε, απευθύνοντας προσκλητήριο συμμετοχής τόσο στην εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου, όσο και επιστροφής στο φορέα της κεντροαριστεράς σε στελέχη και ψηφοφόρους που το τελευταίο διάστημα είτε αποστασιοποιήθηκαν, είτε έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε άλλα κόμματα. Μοναδική εξαίρεση στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνέπλευσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας αξιώματα.
«Σήμερα πια ανοίγει ο δρόμος για να φέρουμε πίσω κοντά μας όλους αυτούς που απομακρύνθηκαν, που αποστασιοποιήθηκαν. Έχουμε μια αγκαλιά ανοιχτή και ένα χέρι απλωμένο σε όλους αυτούς εκτός από εκείνους που πήγαν και βρήκαν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς του χαρίζουμε εκεί που είναι σήμερα. Βαρίδι σε αυτό το πλοίο που βουλιάζει» δήλωσε  η κ. Γεννηματά.

Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Ιδιαίτερα επικριτική προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ η κα Γεννηματά την κατηγόρησε για εξαπάτηση και λαϊκισμό, επιζήμια λάθη στην οικονομία και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, στηλιτεύοντας ιδιαίτερα το θέμα της μείωσης των συντάξεων χηρείας. Στο στόχαστρό της , όμως, βρέθηκε και η πολιτική της ΝΔ.
«Στόχος μας είναι προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Εμείς δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας και δεν θα γίνουμε ποτέ ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα καρέκλες στην εξουσία. Και βέβαια δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός: ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική και θα την ακολουθήσουμε μέχρι το τέλος» τόνισε .

Προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία της η κ. Γεννηματά, δήλωσε «Δεσμεύομαι προσωπικά και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε πολιτικές και μέτρα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα»  και παρουσίασε δέσμη δέκα προτάσεων, υπογραμμίζοντας ότι για την κεντροαριστέρα η ύπαιθρος δεν είναι μόνο χώρος για να ζεις, αλλά και για να επιχειρείς.
Αναλυτικά η Φώφη Γεννηματά για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα προτείνει:
1. Προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος-Οι ενισχύσεις να είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες
2. Αποσύνθεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα και ανώτατο μηνιαίο πλαφόν
3. Μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου
4. Θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων ισχυρών νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών
5. Αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα.
6. Κατάργηση του φόρους κατανάλωσης στο κρασί
7. Ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις.
8. Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κτηνοτροφία: βοσκοτόπια, αδειοδοτήσεις, βελτίωση ζωικού κεφαλαίου, προστασία και προβολής της φέτας κ.α.
9. Εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του νερού – Πολιτικές για την αγροτική γη και παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής
10. Βελτίωση νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και διεύρυνση των ασφαλιζόμενων κινδύνων λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών

Την Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Ηράκλειας Χρήστος Σαμαράς.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*