Η ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Με την παρουσία πλήθος Σερραίων και εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για την με τίτλο «Η Ευζωνική Στολή – Δωρεά κ. Αλ. Χαΐτογλου», το απόγευμα της Κυριακής, 9 Φεβρουαρίου 2020

Η τιμημένη Στολή των Ευζώνων σε έκθεση στις Σέρρες, στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών «Αστέρια»

Πρόκειται για μια Έκθεση Πινάκων, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Σερρών και το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και σκοπό έχει την προβολή του ήθους και των αξιών του ύψιστου τιμητικού αγήματος της χώρας.

«Η ιστορία μας είναι μεγάλη και μεις συνεχίζουμε», με τα λόγια αυτά ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της ιστορίας των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «Η Ευζωνική Στολή – Δωρεά κ. Αλ. Χαΐτογλου», το απόγευμα της Κυριακής, 9 Φεβρουαρίου 2020, στα «Αστέρια» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Με την παρουσία πλήθος Σερραίων και εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για την Ευζωνική Στολή. Πρόκειται για μια Έκθεση Πινάκων, που συνδιοργανώνεται απ’ το Δήμο Σερρών και το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σκοπός της έκθεσης η προβολή του ήθους και των αξιών του ύψιστου τιμητικού αγήματος της χώρας.

Η είσοδος στην Έκθεση, η οποία θα παραμείνει στο Δήμο Σερρών μέχρι και την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ έντονο ενδιαφέρον για επίσκεψη έχουν ήδη εκδηλώσει πολλά σχολεία της πόλης μας. Καθημερινά, απ’ τις 09:00 μέχρι τις 14:00 και απ’ τις 18:00 μέχρι τις 21:00, οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε 40 έργα του ζωγράφου και ενδυματολόγου, κ. Γιάννη Μυλωνά, ενώ στο χώρο θα βρίσκονται και άοπλοι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, σε στατική παρουσία.

Μετά από πρωτοβουλία του βουλευτής Σερρών της Νέας δημοκρατίας κατέστη δυνατόν να έρθει η έκθεση και στην πόλη των Σερρών. Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφερόμενος στην έκθεση, τόνισε « Πριν λίγους μήνες είδα την έκθεση στην Ξάνθη στην γιορτή για την απελευθέρωση της πόλης και σκέφτηκα ότι πρέπει να την δουν και οι Σερραίοι επικοινώνησα με τον δήμαρχο ο οποίος πείστηκε σε δύο δευτερόλεπτα, στην συνέχεια με τον πρόεδρος του ΣΕΑΝΣ, που πείστηκε αμέσως και στην συνέχεια πείσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος με μεγάλη χαρά συμφώνησε ώστε αυτή  έκθεση να ρθει και στις Σέρρες, για να μπορέσουν και οι Σερραίοι να δουν την ιστορία της τιμημένης αυτή Στολής αλλά και να απολαύσουν από κοντά την λεβεντιά των Ευζώνων που ήρθαν από την Αθήνα. Καλούμε τους  Σερραίους και τις Σερραίε σαν έρθουν εδώ γιατί πραγματικά είναι η ιστορία του πιο τιμημένου αγήματος στον στρατό μας. Και δεν είναι τυχαία η επιλογή μας της ημερομηνίας  που γίνεται η έκθεση. Κάνουμε στις Σέρρες την έκθεση σε καιρούς που ο εξ΄ανατολών γείτονας μας προκαλεί και  στέλνουμε μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι μόνο οι στολές αλλά είναι και αποφασιστικές. Για αυτό θέλουμε να περάσουμε τους Σερραίους πολίτες από εδώ». 

Αναφορικά με την Έκθεση, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε: «Η τιμημένη στολή των Ευζώνων, μας κάνει όλους υπερήφανους. Όλη αυτήν την εβδομάδα, οι συμπολίτες μου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν και να δουν από κοντά όλα αυτά τα οποία έχουν ετοιμάσει εδώ οι άνθρωποι της Προεδρικής Φρουράς: να δουν τους τιμημένους τσολιάδες μας, που μας κάνουν υπερήφανους και κρατούν ψηλά το αίσθημα της περηφάνιας στον τόπο μας.

Πρέπει να πούμε ότι, πάντοτε, ο χρόνος, μαζί με τη λήθη, δημιουργεί ένα σύννεφο, που μας κάνει να ξεχνάμε. Αυτό το σύννεφο, το διαλύουμε με εκδηλώσεις σαν κι αυτές, που μας δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε, να θυμόμαστε και, κυρίως, να διδασκόμαστε: απ’ το τι έχει κάνει ο τσολιάς, ο Εύζωνας, για την ιστορία αυτού του τόπου, διότι ήταν πάντοτε παρών σε όλους τους αγώνες και τις μάχες, δίνοντας το σύνθημα και τον τόνο, για να προχωρήσει το Έθνος μπροστά.

Είμαι περήφανος κι ευτυχισμένος που έχουμε αυτήν την ευκαιρία να έχουμε τους τσολιάδες εδώ, στον τόπο μας. Καλώ, λοιπόν, όλους τους συνδημότες και τους συμπολίτες μου να έρθουν όλη αυτήν την εβδομάδα και να δουν από κοντά, όχι μόνο τους τσολιάδες μας, αλλά και την ιστορία αυτής της τιμημένης στολής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Τάσο Χατζηβασιλείου, που ήταν απ’ τους πρωτεργάτες του να έρθει εδώ η αντιπροσωπεία της Προεδρικής Φρουράς, στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, με τον οποίο συνδιοργανώνουμε αυτήν την εκδήλωση, και, φυσικά, σε όλους τους συντελεστές και τους τιμημένους τσολιάδες που είναι εδώ: τα τέσσερα υπέροχα παιδιά, που είναι και Βορειοελλαδίτες, και θα μας κάνουν να ζήσουμε και να νιώσουμε αυτό το οποίο χρειάζεται για την Προεδρική Φρουρά».

                                                                      Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.