Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Εν όψει του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου  του ΜΕΡΑ25 ,το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22-25 Μαΐου 2020.

Η Σοφία Σακοράφα, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής του ΜΕΡΑ25, στις Σέρρες

Είχε συναντήσεις με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, περιδιάβηκε το κέντρο της πόλης των Σερρών και είχε συνομιλία με πολίτες

Τις Σέρρες επισκέφτηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2010, η αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Σοφία Σακοράφα και είχε συναντήσεις με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, περιδιάβηκε το κέντρο της πόλης των Σερρών και είχε συνομιλία με πολίτες. Η επίσκεψη της στις Σέρρες ήταν εν όψει του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜΕΡΑ25, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22-25 Μαΐου 2020.

Επίσκεψη στην ΟΕΒΕΣ και το Εργατικό Κέντρο Σερρών 

Το πρωί της Κυριακής, η κ. Σακοράφα επισκέφτηκε τα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Σερρών, όπου την υποδέχθηκαν ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ κ. Ντίνος Βλαχόπουλος, ο Β΄ αντιπρόεδρος κ. Θεοφάνης Καμπούρης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Δημήτρης Βροντελής, ο αν. Γεν. Γραμματέας κ. Γιώργος Ασημώνης και οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας οι κ. Αθανάσιος Δασκαλάκης και Χαράλαμπος Γκουντινόπουλος (ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σωτήριος Κοτσαμπάς δεν μπόρεσε να παραστεί καθώς απουσίαζε στην Αθήνα για τη σύσκεψη της ΓΣΕΒΕΕ).

 Η κ. Σακοράφα  άκουσε με προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον τα μέλη της Ομοσπονδίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Σερραίοι επαγγελματίες. Από την διοίκηση της ΟΕΒΕΣΣ παραδόθηκε ενημερωτικό υπόμνημα με τα προβλήματα των επιχειρηματιών στο οποίο επισημάνθηκαν και τα προβλήματα της περιοχής των Σερρών καθώς η εικόνα που παρουσιάζει ένας τόπος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αναπτυξιακή πορεία και την βιωσιμότητα της περιοχής σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η Βουλευτής επεσήμανε στους επαγγελματίες πως οι λόγοι επίσκεψης της στις Σέρρες είναι καθαρά κομματικοί και στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΜΕΡΑ25, και ενόψει του συνεδρίου τα στελέχη του κόμματος πραγματοποιούν επισκέψεις ανά  την Ελλάδα καταγράφοντας απόψεις και προβλήματα  τα οποία θα αποτελέσουν όπως είπε οδηγό για την οργάνωση των θέσεων και των στόχων του ΜΕΡΑ25.

Κατόπιν η Σοφία Σακοράφα επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Σερρών όπου την υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και μέλη της Διοίκησης, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νομό Σερρών.                                                   Συνέντευξη Τύπου                                                                       

 Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε στο σκοπό της επίσκεψής της στις Σέρρες που είναι στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25. Η κ. Σακοράφα αναφερόμενη στις συναντήσεις που είχε και στα θέματα που συζήτησε με τους φορείς των Σερρών, δήλωσε: «Θα πρέπει να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ αρκετές μονάδες και στην Π.Ε. Σερρών όπως γίνεται στα νησιά, διότι εσείς φυλάτε τα σύνορα της χώρας. Υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα από την οικονομική πίεση που δημιουργούν γειτονικές χώρες με ευνοϊκότερο το φορολογικό καθεστώς και γι΄ αυτό υπάρχει μικρότερος τζίρος των επαγγελματιών. Η μείωση του ΦΠΑ πρέπει να γίνει και εδώ στις Σέρρες για να βοηθηθεί η περιοχή με αυτό τον τρόπο».

Επίσης αναφέρθηκε στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην οκτάωρη εργασία με αξιοπρεπή μισθό και στο θέμα της υγιεινής και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας, διότι όπως -διαπιστώνουμε είπε- υπάρχει αυξημένος αριθμός ατυχημάτων στους χώρους εργασίας, καθώς επίσης και στο θέμα της σύνδεσης του φυσικού αερίου στην Π.Ε. Σερρών αλλά και

Στην ερώτηση αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη θέση του  ΜέΡΑ25, η κυρία Σακοράφα, απάντησε: «Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη το θέμα. Είναι ακόμη πολύ νωρίς. Βεβαίως, έχει αρχίσει η ονοματολογία σε σχέση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όταν θα έρθει η ώρα, ο πρόεδρός μας θα κάνει τι δική του πρόταση και νομίζω εκεί είμαστε όλοι να πούμε την άποψή μας, θα το μάθετε πάρα πολύ σύντομα».

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com