Η ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΑΠΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στηρίζει την προσπάθεια παρέχοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προβάλλοντας με κάθε μέσο την πρωτοβουλία των φορέων τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή

 

Παραλίμνιος καθαρισμός της λίμνης Κερκίνης από νεαρούς εθελοντές από όλη την Ελλάδα

 

Στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και  την ανάδειξη της λίμνης Κερκίνης

 

Στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και  την ανάδειξη της λίμνης Κερκίνης, νεαροί και νεαρές από όλη την Ελλάδα, με διάθεση εθελοντικής προσφοράς και με βαθιά ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος συμμετέχουν και φέτος στον παραλίμνιο καθαρισμό της λίμνης Κερκίνης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν για ακόμη μία χρονιά οι φορείς τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη λίμνη, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα προστασίας τους περιβάλλοντος αλλά και ανάδειξης ενός σημείου αναφοράς για τις Σέρρες, που είναι η λίμνη Κερκίνη.

Στο πλαίσιο της δράσης, 26 νέοι άνθρωποι από διάφορα σημεία της Ελλάδας, ηλικίας από 17-22 ετών, θα φιλοξενηθούν στην Κερκίνη από τις 29 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2018 και κάθε πρωί μέχρι το μεσημέρι θα προχωρούν στον παραλίμνιο καθαρισμό της λίμνης, ώστε να συμβάλουν στην ανάδειξη της απίστευτης ομορφιάς της περιοχής. Τον υπόλοιπο χρόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τις πλούσιες δραστηριότητες που παρέχονται στη λίμνη (βαρκάδες, ποδηλατάδες, πεζοπορίες κτλ) καθώς και εκδρομές σε διάφορες άλλες περιοχές του νομού, όπως στο Άγκιστρο ,στην Αλιστράτη κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και ο εκπρόσωπος των φορέων τουρισμού της περιοχής της Λίμνης Κερκίνης, επιχειρηματίας Γιάννης Ρέκλος που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Κερκίνη (ιδιοκτήτης «Οικοπεριηγητής»), χθες το πρωί Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, αναφερόμενοι στην δράση και καλώντας τους Σερραίους να την στηρίξουν.

Ο κ. Μωυσιάδης επισήμανε πως η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια παρέχοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προβάλλοντας με κάθε μέσο την πρωτοβουλία. Ανέφερε ότι η λίμνη Κερκίνη είναι μια περιοχή σπάνιου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που αποτελεί τουριστικό θησαυρό για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. «Συνεπώς, είναι αυτονόητη η υποχρέωση όλων μας να την προστατεύουμε, να την φροντίζουμε και να την αξιοποιούμε» τόνισε ο κ. Μωυσιάδης.

«Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μαζί με τους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας, τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης και όλους όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή, έχουμε αναλάβει την ευθύνη για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης. Γι’ αυτό και έχουμε συντάξει έναν ολοκληρωμένο κανονισμό λειτουργίας με συγκεκριμένους όρους, ώστε να προστατεύουμε την λίμνη Κερκίνη, που αποτελεί βασικό πόλο τουριστικής έλξης. Εκτός όμως από αυτό, φροντίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία της λίμνης και του περιβάλλοντος εν γένει. Ο παραλίμνιος καθαρισμός της λίμνης από νέους ανθρώπους εντάσσεται στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Ο κ. Ρέκλος, αφού ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και όλους τους υπόλοιπους φορείς για τη στήριξη, αλλά και τους χορηγούς,  τόνισε πως η δράση υλοποιείται ήδη από το 2000, με το εθελοντικό κίνημα νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα να ισχυροποιείται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

«Το πρόγραμμα της δράσης καταρτίζεται από 26 παιδιά από όλη την Ελλάδα ηλικίας 17 με 22 χρονών. Στο τέλος της δράσης θα δοθεί στους συμμετέχοντες δίπλωμα το οποίο θα μετράει για το πρόγραμμα Erasmus,για το διδακτορικό τους και αλλού» ανέφερε ο κ. Ρέκλος σημειώνοντας ότι τα περισσότερα παιδιά που  συμμετέχουν στην δράση, έχουν επισκεφτεί την λίμνη Κερκίνη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Ο κ., Ρέκλος  κάλεσε όλους τους Σερραίους πολίτες να συμμετάσχουν στις 7 Αυγούστου  2018, στον καθαρισμό της λίμνης μαζί με τους εθελοντές, που θα το πράττουν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες. Όπως επισήμανε, δυστυχώς κάθε χρόνο τα σκουπίδια που μαζεύονται στην λίμνη από τους παραπόταμους του Στρυμόνα είναι πολλά, περίπου 600 με 700 σακούλες  και ο καθαρισμός της είναι απαραίτητος.

Τέλος, επισήμανε την διάθεση και το μεράκι με το οποίο συμμετέχουν στη δράση όλοι οι εθελοντές, οι οποίοι μάλιστα φεύγουν με άριστες εντυπώσεις για τις Σέρρες και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com