Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ «ΦΩΤΙΣΕ» ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΗ

Το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας στο ελληνικό έδαφος ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα  30 Οκτωβρίου 2017 και σήμερα  θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσής της

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα «φώτισε» τις Σέρρες Χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμός παρά την έντονη βροχή

 

Στις Σέρρες η Ολυμπιακή Φλόγα στο πλαίσιο της πορείας του ιερού φωτός από την αρχαία Ολυμπία έως πόλη Pyeong Chang της Νότιας Κορέας, όπου θα φιλοξενηθούν από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018,οι  ΧΧΙΙΙ Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών και του αθλητικού ιδεώδους.

 

Σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και ενθουσιασμού, παρά την έντονη βροχή,  οι Σερραίοι υποδέχθηκαν το μεσημέρι του  Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017(μέρα του εορτασμού της εθνικής επετείου) ,    την ολυμπιακή φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η ολυμπιακή φλόγα φώτισε την πόλη των Σερρών, η οποία ήταν μία από τις πόλεις, που επιλέχθηκε ως σταθμός της ολυμπιακής φλόγας, στο πλαίσιο της πορείας του ιερού φωτός από την αρχαία Ολυμπία έως πόλη Pyeong Chang της Νότιας Κορέας, όπου θα φιλοξενηθούν από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018,οι  ΧΧΙΙΙ Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών και του αθλητικού ιδεώδους.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει, συνολικά, επί ελληνικού εδάφους 2.129 χλμ.,και στη  λαμπαδηδρομία θα πάρουν μέρος 505 λαμπαδηδρόμοι και θα διεξαχθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 δήμους, επί επτά  ημέρες. Η τελετή παράδοσης του συμβόλου του Ολυμπισμού, στην Οργανωτική Επιτροπή «PyeongChang 2018», θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 31 Οκτωβρίου.

Η πόλη των Σερρών προετοιμάστηκε να υποδεχθεί την ολυμπιακή φλόγα διοργανώνοντας, τελετή υποδοχής της, με τιμές Αρχηγού Κράτους. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες(έντονη βροχόπτωση)  πλήθος Σερραίων παρευρέθησαν στην Πλατεία Ελευθερίας και συμμετείχαν στην λιτή αλλά όμορφη εκδήλωση.

Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, η ολυμπιακή φλόγα έφτασε στην πόλη των Σερρών από την Θεσσαλονίκη και στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου την παρέλαβε ο  πρώτος  λαμπαδηδρόμος, πρωταθλητής Ελλάδος το 2015 στη χιονοδρομία,  Αλέξης Καφεστίδης και ο  αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ,  Γιάννης Λιούμπας . Λίγα λεπτά αργότερα, η ολυμπιακή φλόγα παραδόθηκε  στα χέρια της  πρωταθλήτριας χιονοδρομίας,  Φανής Μαρμαρέλη η οποία την μετέφερε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η λαμπαδηδρόμος Φανή Μαρμαρέλη εισήλθε στην πλατεία καταχειροκροτούμενη από μικρούς και μεγάλους, νέους και μαθητές και άναψε το βωμό που είχε στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακολούθησε η έπαρση των σημαιών και η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών Ύμνων της Νότιας Κορέας και της Ελλάδας, με σημαιοφόρους τον ολυμπιονίκη πάλης Απόστολο Τασκούδη, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για τον Πολιτισμό και τον  Αθλητισμό και Νέας Γενιάς ,καθηγητή Φυσικής Αγωγής,  Βασίλη Τερζή και τον Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Σερρών και προπονητή βόλεϊ , Κώστα Ριζόπουλο.

Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης καλωσόρισε εκ μέρους όλων των Σερραίων την ολυμπιακή φλόγα. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος Σερρών, τόνισε: «Υποδεχόμαστε σήμερα την Ολύμπια φλόγα στην Μακεδονία του μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του Φιλίππου, που στεφανώθηκε νικητής  στις αρματοδρομίες στους μεγάλους αγώνες του ελληνισμού στους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες. Η παρουσία μακεδόνων αθλητών και μάλιστα βασιλέων τους στους καταλόγους των Ολυμπιονικών από τις απαρχές του Ελληνισμού, αποδεικνύει την σημασία που προσέδιδαν οι Μακεδόνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι με περηφάνια φιλοξενούμε στην πόλη των Σερρών την φλόγα και με αισθήματα αληθινής φιλίας ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στην 23η Χειμερινή Ολυμπιάδα στην Pyeong Chang,να αγωνιστούν και να νικήσουν. Μακάρι η ολυμπιακή φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές μας να μεταφέρει και τον συμβολισμό της ειρήνης ως τα πέρατα του σημερινού ταραγμένου κόσμου μας»

Ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής  Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων  «PyeongChang 2018»,  Γιούνγκ Χον, απευθύνοντας χαιρετισμό σημείωσε  ότι η οργανωτική επιτροπή  εργάζεται  για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων. Ευχαρίστησε την πόλη των Σερρών για την φιλοξενία της Ολυμπιακής Φλόγας  και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με ασφαλή τρόπο στην Νότια Κορέα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής  Λαμπαδηδρομίας  Αθανάσιος  Βασιλειάδης. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του δημάρχου Σερρών και των φιλοξενούμενων.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το άκουσμα του τραγουδιού « Μακεδονία ξακουστή» από την φιλαρμονική του δήμου Σερρών.

Ανάβοντας την ολυμπιακή δάδα από το βωμό ο λαμπαδηδρόμος πρωταθλητής Χιονοδρομίας, Χρήστος Μαρμαρέλης ,   κατηφόρισε προς την Διονυσίου Σολωμού καταχειροκροτούμενος από τους Σερραίους που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Στο ύψος της πλατείας Εμπορίου η φλόγα πέρασε στα χέρια της πρωταθλήτριας χιονοδρομίας Κρυσταλλένιας Σαραϊδάρη, η οποία μετέφερε το ιερό φως μέχρι την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου η φλόγα επιβιβάστηκε σε όχημα για τον επόμενο προορισμό της, την Δράμα .

Το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας στο ελληνικό έδαφος ολοκληρώθηκε, χθες Δευτέρα  30 Οκτωβρίου 2017 και σήμερα  θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσής της.

Επισημαίνεται ότι  σταθμοί της Ολυμπιακής φλόγας στο Νομό Σερρών, πριν την πόλη των Σερρών ,  ήταν στη Ροδόπολη και στο Σιδηρόκαστρο. Η επιλογή ( Ροδόπολη, Σιδηρόκαστρο ,Σέρρες)  της Περιφερειακής  Ενότητας Σερρών ως σταθμού φιλοξενίας της Φλόγας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την προβολή του Νομού και του  Σερραϊκού αθλητισμού. Αξιοσημείωτο επίσης ήταν  ότι οι Σερραίοι αψήφησαν τις αντίξοες  καιρικές συνθήκες και έδωσαν το παρών στην πλατεία Ελευθερίας όπως και οι μαθητές από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι πολιτιστικοί σύλλογοι με τα λάβαρά τους.  

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*