«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα…

 

«Η Μακεδονία είναι ελληνική» βροντοφώναξαν οι Σερραίοι μαθητές

 

Μαθητές δήλωσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και κάλεσαν τους μαθητές που δεν συμμετείχαν να ΄ρθουν δίπλα τους σε αυτόν τον αγώνα που ξεκίνησαν, εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Ανέφεραν δε ότι δεν θα κάνουν πίσω έως ότου το μήνυμα τους ακουστεί από την κυβέρνηση.

 

Ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, τραγουδώντας “Μακεδονία ξακουστή” και κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, αλλά και πανό με συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, μαθητές των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της πόλης των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Σερρών, το πρωί της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου 2018.  
Οι μαθητές που εκφράζοντας  την αντίδρασή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών, αφού συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην πλατεία του ΙΚΑ, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, προχώρησαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών με στάσεις στην πλατεία Ελευθερίας , στο δημαρχείο και στο Διοικητήριο, αλλά και στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ.

« Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική»,  «Αλήτες προδότες πολιτικοί», «Σκοπιανοί δεν θα πάρετε όνομα ποτέ», «Έλληνα αφυπνίσου, σου κλέβουνε την γη σου» ήταν από τα κεντρικά συνθήματα των μαθητών που φώναζαν και έγραφαν τα πανό που κρατούσαν στα χέρια τους.  

Οι μαθητές με αποφασιστικότητα και με δυναμισμό δήλωσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και κάλεσαν τους μαθητές που δεν συμμετείχαν να ΄ρθουν δίπλα τους σε αυτόν τον αγώνα που ξεκίνησαν, εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Ανέφεραν  δε ότι δεν θα κάνουν πίσω έως ότου το μήνυμα τους ακουστεί από την κυβέρνηση.

Επισημαίνεται ότι από την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 , μαθητές των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ είχαν ξεκινήσει καταλήψεις στα σχολεία τους.  

Τενεκετζής: «…μερικά πράγματα έρχονται στο σχολείο από ύποπτη πόρτα…»

Σε δηλώσεις στη «Σ» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Κωνσταντίνος Τενεκετζής, αναφορικά με τα αιτήματα των μαθητών, δήλωσε: «Τα αιτήματα τους δεν είναι ξεκάθαρα. Το αίτημα για το Μακεδονικό, είναι  ένα αίτημα που δεν συνδυάζεται με την εκπαιδευτική διαδικασία και αυτό μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη .Είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα , όμως όπως και να το κάνουμε είναι ένα αίτημα που προέρχεται από μαθητές και θα πρέπει να το σεβαστούμε. Και αν έχουμε διαφορετική  άποψη με συζήτηση, με διάλογο, με καλή προαίρεση καθόμαστε και τους εξηγούμε ορισμένα πράγματα. Γιατί μου δίνεται εντύπωση ότι μερικά πράγματα έρχονται στο σχολείο από ύποπτη πόρτα, δηλαδή από κάποιους που οι απόψεις τους είναι ακραίες, αυτό είναι μια υπόθεση που είναι βάσιμη σε γενικές γραμμές»

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

 

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα,  φωτογραφίες και βίντεο ) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.