Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Οι δυο αριθμοί που στριμώχνουν τον Τραμπ

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Ακούγοντας καθημερινά δηλώσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντιλαμβάνεται κανείς ότι τελεί εν συγχύσει. Με αδιανόητες παραληρηματικές δηλώσεις μοιάζει με άνθρωπο που έχει χάσει τις ισορροπίες τους και πασχίζει να αρπαχτεί από οτιδήποτε.

Πώς να σχολιάσει κανείς ότι μιλά με τον Θεό που τον δοκιμάζει με την πανδημία για να δει αν είναι ικανός να διορθώσει την κατάσταση; Ή ότι θα ζητήσει να είναι Πρόεδρος και τρίτη… 4ετία;  

Ο Τραμπ έχει κάθε πρωί ένα διπλό πρόβλημα αριθμών που τον εξουθενώνει και τον οδηγεί σε τέτοιες δηλώσεις αφέλειας και προσβολής του κοινού νου, που δεν συνάδουν με την θέση ενός πλανητάρχη. Γνωρίζαμε ότι τυχαία έχει βρεθεί σε αυτήν, αλλά τώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ που στριμώχνει τον Τραμπ είναι ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, λέγοντας ότι στη χώρα υπάρχουν μόνο 5 νεκροί  “από αυτή την απλή γρίπη”. Μετά πρόβλεψε ότι οι νεκροί δεν θα ξεπεράσουν τις 5.000, τις 20.000, τις 60.000, αργότερα τις 100.000, ή πως η πανδημία τελειώνει μέσα Απριλίου και ξεκινά η οικονομία.

Είπε μεγάλα ψέματα και κάθε πρωί βλέπει τον αριθμό των νεκρών – που πλέον πλησιάζουν τις 200.000 – να τον περιγράφουν ως έναν ανίκανο που άφησε τη χώρα χωρίς σχέδιο στο έλεος της πανδημίας. Εκατοντάδες επώνυμοι τον χαρακτηρίζουν ευθέως φονιά. Ο ίδιος γελοιοποιείται περισσότερο λέγοντας ότι “αν δεν κάναμε εξαιρετική δουλειά θα είχαμε εκατομμύρια νεκρούς” (!!!).

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις. Πριν την πανδημία ήταν οριακά μπροστά. Μετά την πανδημία, δηλαδή πριν έξι μήνες, βρέθηκε 2%-4% πίσω από τον Μπάιντεν. Οι σύμβουλοί του τον καθησύχασαν λέγοντας ότι έξι μήνες είναι μακρύς πολιτικός χρόνος και όλα θα αλλάξουν. 

Τέσσερις μήνες μετά, το μόνο που άλλαξε ήταν η διαφορά να μεγαλώσει υπέρ Μπάιντεν φτάνοντας από 8%-15%. Με δεδομένο ότι απομένουν πλέον μόλις δυο μήνες, ο Τραμπ βλέπει κατάφατσα μια οδυνηρή ήττα που πιθανόν να βάλει τους Ρεμπουπλικάνους στα έδρανα της μειοψηφίας παντού.

Ο Τραμπ υπήρξε ανίκανος να διαχειριστεί την αναπάντεχη νίκη του. Είναι λογικό να φανεί πολύ περισσότερο ανίκανος να διαχειριστεί μια επερχόμενη ήττα, που κάθε πρωί την βλέπει έντρομος να εδραιώνεται.