Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Ο Μπλούμπεργκ μπορεί να νικήσει τον Τραμπ

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Η αρχική μου εκτίμηση μετά την εκλογή του Τραμπ ήταν ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγεί. Θεωρούσα αδιανόητο ένας άχρηστος και επικίνδυνος άνθρωπος να μπορέσει να ξεγελάσει για δεύτερη φορά την κοινωνία των ΗΠΑ. Μάλιστα είχα χαμογελάσει στην είδηση ότι έβαλαν ένα χρονόμετρο να μετρά ανάποδα τις ώρες για να ξέρουμε πόσος χρόνος μένει ώσπου να φύγει.

Στη συνέχεια αναθεώρησα την εκτίμηση αυτή. Ο Τραμπ είχε μαζί του τους απαίδευτους (που είναι περισσότεροι…), ενώ από την πλευρά των Δημοκρατικών δεν υπήρχε ένας νέος Ομπάμα για να κερδίσει την κοινή γνώμη και να τον νικήσει.

Αυτά μέχρι πριν λίγες ημέρες όταν είδα ένα βίντεο με τον Μάιλκ Μπλούμπεργκ. Είχε απέναντί του τον ηθοποιό Φάλον ο οποίος παρίστανε τον Τραμπ και μέσα από μια μεταξύ τους υποτιθέμενη τηλεφωνική συνδιάλεξη συνειδητοποίησα, ότι ο Τραμπ μάλλον θα χάσει!

Ο Μπλούμπεργκ αποδομούσε με έναν εξαιρετικό τρόπο τον Τραμπ – κυριολεκτικά τον συνέτριψε – περνώντας το πρώτο μήνυμα: Θα σε αντιμετωπίσω (και) με τα δικά σου όπλα.                                                                                                    Στη συνέχεια, ψάχνοντας την περίπτωση Μπλούμπεργκ κατάλαβα γιατί είναι το φαβορί για να νικήσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Δείτε: 

– ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΑΜΜΟΥΘ: Ο Μπλούμπεργκ είναι ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με 61 δισ. δολάρια, ενώ ο Τραμπ στη θέση 275 με “μόλις” 3 δισ. Ο Μπλούμπεργκ θα κάνει την μεγαλύτερη καμπάνια που έγινε ποτέ με περισσότερα από 3 δισ. (δηλαδή από όσα έχει ο Τραμπ).

– Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ: Ο Μπλούμπεργκ ξεκίνησε με 4% στις δημοσκοπήσεις. Στη συνέχεια δαπάνησε τα πρώτα 350 εκατ. δολάρια σε προβολή. Το 4% έγινε 9% και πριν 10 μέρες έφτασε στο 15%. Τώρα που μιλάμε θα έχει ξεπεράσει το 20%. Θα σαρώσει στις προκριματικές των Δημοκρατικών λες και δεν έχει αντίπαλο.

– Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Όταν είδα το βίντεο του Μπλούμπεργκ που ξεγύμνωνε τον Τραμπ, κατάλαβα ότι πίσω του υπάρχει μια Dream Team από σπουδαίους image makers, οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα tweet ενός Τραμπ που ήδη δεν ακούει κανέναν. Θα τον κατανικήσουν στο πεδίο της κοινής γνώμης.

Ο Τραμπ έχει καταλάβει τι σημαίνει Μπλούμπεργκ και καθημερινά τον βρίζει από το twitter. Τελευταία ανάρτηση ότι είναι κοντός (1,63) και όταν τον φέρουν για debate να έχουν και ένα σκαμνάκι.

Η πλευρά Μπλούπεργκ απάντησε: “Σε αυτή τη χώρα το ύψος είναι από τον λαιμό και πάνω”. Ο δε Μπλούμπεργκ στο βίντεο που προανέφερα έχει ως επίλογο την φράση: “Έχω και τους πόρους και την συγκρότηση να τον νικήσω και θα το κάνω”.

Εκτιμώ ότι ο Τραμπ δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το τσουνάμι προβολής που του ετοιμάζει ο σοβαρός και ικανός Μπλούμπεργκ. Θα χάσει. Μακάρι. Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλα 4 χρόνια έναν κλόουν του τίποτα.