Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Ο πορτοφολάκιας του Αεροδρομίου Αθηνών

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Η είδηση κατ΄αρχήν προκαλεί θυμηδία αλλά στη συνέχεια προβληματίζει. Συνελήφθη για ενδέκατη φορά (!), αλλοδαπός ο οποίος κλέβει συστηματικά πορτοφόλια στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. 

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση ΒΑΡΙΑΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ που πλήττει το σύστημα Δικαιοσύνης στη χώρα. Χιλιαδες είναι πλέον οι περιπτώσεις όπου Έλληνες και αλλοδαποί, ανήλικοι και ενήλικοι, όλοι τους γνωστοί στις αρχές, συλλαμβάνονται συνεχώς για τα ίδια παραπτώματα και είναι πάντα έξω, συνεχίζοντας τη δράση τους

Επιτίθενται σε υπερήλικες, κλεβουν και δέρνουν μαθητές, σπάνε αυτοκίνητα, μπουκάρουν σε σπίτια και μικρο-μάγαζα, κλεβουν αυτοκίνητα και σπάνε προθήκες, το αστυνομικό δελτίο είναι καθημερινά γεμάτο από τη λεγόμενη μικροπαραβατικότητα που όμως έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.                                   

 Όλοι όσοι συλλαμβάνονται κατηγορούνται για πλημμελήματα, αφήνονται ελεύθεροι και όταν δικαστούν φεύγουν με μια μικρή ποινή. Ακόμα και αν επαναλάβουν τις παρανομίες τους 1000 φορές, αυτό δεν συνυπολογίζεται, απλώς δεν έχουν πια ελαφρυντικά και η ποινή ειναι λίγο μεγαλύτερη.

Οι χώρες της Δύσης έχουν λύσει προ πολλού αυτή την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. Ένας άνθρωπος που π.χ. που θα συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος, φυλακίζεται για λίγες εβδομάδες, ακόμα και αν έχει λευκό ποινικό μητρώο. Στη συνέχεια τίθεται υπό την επίβελψη κοινωνικού λειτουργού. 

Αν υποπέσει σε νέο αδίκημα (οποιοδήποτε…), τότε φυλακίζεται εκ νέου με 10πλασια ποινή ως καθ΄έξιν κακοποιός. Και αν συλληφθεί για τρίτη φορά, τότε θα μείνει φυλακή επί χρόνια ως αποδεδειγμένα επικίνδυνος για την κοινωνία.

Η Αστυνομία κάνει εξαιρετική δουλειά γιατί όπως είπαμε ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ σχεδόν όλους και κάποια στιγμή τους συλλαμβάνει.. Όμως αυτοί είναι πάντα έξω και συνεχίζουν. Δεν υπάρχει ούτε σωφρονισμός, αλλά ούτε και ο φόβος μεγαλύτερων επιπτώσεων.

Τι ακριβώς δεν έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες από τα παραπάνω;

(ΥΓ: Τέλος όπως έχω ξαναγράψει, δεν έχει νόημα να φυλακίζεις ανθρώπους στις ελληνικές φυλακές. Θα βγούν χειρότεροι. Οι ελληνικές φυλακές είναι αστείες σε κάθε τους πτυχή. Ούτε σωφρονίζουν, ούτε φοβίζουν).