Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Τσακίστε τη νοοτροπία της Μεταπολίτευσης

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Συγκρατήστε παρακαλώ δυο λέξεις: Μεταπολίτευση και Νοοτροπία. Η μια περιγράφει την άλλη. Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ξεκίνησε το 1981 και είναι εξ ολοκλήρου έργο διαμόρφωσης ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ενός ολόκληρου λαού, από τον Ανδρέα Παπανδρέου. 

Επέβαλε ένα  ένα πολιτικό σύστημα δυνάστη, μέσα από το οποίο ξεχαρβαλώθηκαν τα πάντα: Θεσμοί, κανόνες, ατομική ευθύνη, δικαιοσύνη, κόμματα, συνδικάτα, δράσεις πολιτών. Όλα μπήκαν σε ένα κομματικό μίξερ που ισοπέδωσε εντελώς αξίες και ήθη. Όλα έγιναν επιτρεπτά, όλα ήσαν νόμιμα και παράνομα μαζί, σημασια δεν ειχε πια ο τρόπος αλλά το πως θα βολευτεί κανείς.

Μέσα σε αυτόν τον δυσώδη χυλό της αντιπολίτευσης βλέπουμε ένα βρωμερό ποδόσφαιρο και κόμματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν τους εκφραστές του, όσους δηλαδή καταστρέφουν ένα σπουδαίο κοινωνιολογικά άθλημα.

Μέσα στον ίδιο τον δυσώδη χυλό ακούμε στην ανακριτική για Novartis από εν ενεργεία εισαγγελείς ότι η Δικαιοσύνη έστηνε πολιτικές διώξεις χωρίς στοιχεία, ή κάλυπτε ημέτερους. 

Το θέμα αυτό θα έπρεπε να έχει επιφέρει τετκονικές αντιδράσεις και να μαζεύουν με εντάλματα από τα σπίτια τους, τους υπεύθυνους εμπλεκόμενους (δημοσιογράφους, πολιτικούς, δικαστικούς) που συνεργαζόντουσαν για τα χυδαία ψεύδη,  κι όμως: Ουδείς ασχολείται λες και αφορά τη λετουργία μιας χώρας κάπου μακριά στην Αφρικη.

Απέναντι σε αυτόν τον βρωμερό σε οσμές χυλό μιας μεταπολίτευσης ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να αλλάξει τίποτε.Θέλει μόνο να επανεκλέγεται κι ας είναι η χώρα από πνευματικά άποψη ένας ερειπιώνας αμάθειας, ανεπάρκειας και βαθιάς ανηθικότητας στην οποία εμπλέκονται λειτουργικά οι πάντες.

Υπό αυτή την έννοια τι να πει κανείς για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τον Σαμαρά που κάνει νάζια, τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν βοηθά πουθενά τη χώρα, τα Μέσα Ενημέρωσης που βολοδέρνουν στην ασημαντότητα, μια ασημαντότητα που προβάλλεται καθημερινά δηλητηριάζοντας τις ζωές μας;

Αν δεν συντριβεί η νοοτροπία της μεταπολίτευσης και δεν σαρωθεί το ασήμαντο από την ποιότητα σκέψης και πράξης, η Ελλάδα θα ματαιοπονεί και θα βολοδέρνει σε έναν κύκλο ευτέλειας και ανεπάρκειας.

Για να το επιτύχουμε θα πρέπει κάθε ευκαιρία να αξιοποιείται στο έπακρο. Τσακίστε το ποδόσφαιρο των σαλτιπάγκων και στείλτε στο σκαμνί ΟΛΟΥΣ όσους δούλευαν με τον    Παπαγγελόπουλο για να μετατρέψουν τη Δικαιοσύνη σε κομματικό φέουδο. 

Εξηγείστε δε στους πολίτες το βαθύ νόημα μιας νέας εποχής που μόνο έτσι μπορεί να ξεκινήσει. Να είστε αμείλικτοι και οι πολίτες θα στηρίξουν.