Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

ΗΠΑ: Τώρα σημαδεύουμε εσάς

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Από την διένεξη ΗΠΑ – Ιράν βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα που αξίζει να τα δούμε: Το πρώτο είναι η βαθιά ανεπάρκεια των Ιρανών να την διαχειριστούν. Έριξαν ένα αεροπλάνο, φονεύοντας 176 αθώους ανθρώπους, επειδή δεν μπορούσαν να δουν αν είναι τζετ ή πύραυλος…

Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν ποδοπατηθεί δεκάδες άνθρωποι στους δρόμους, σε διαδηλώσεις για την δολοφονία του Σουλεϊμανί. Το Ιράν έχει έναν αναξιόπιστο στρατιωτικό μηχανισμό, αν και θεωρείται η πιο οργανωμένη στρατιωτικά χώρα της περιοχής. Οι δε κοινωνικές αντιδράσεις εκεί είναι Μεσαίωνας.

(Δεν είναι μόνο το Ιράν που έχει στρατιωτική ανεπάρκεια στην περιοχή. Να θυμίσω το φιάσκο της Μοσούλης με τον Ιρακινό στρατό αυτή τη φορά. Μέσα στην πόλη υπήρχαν 32.000 στρατιώτες, έξω από αυτήν μόλις 1.500 του ΙSIS. Όταν οι Ιρακινοί είδαν στο διαδίκτυο ωμές εκτελέσεις – αποκεφαλισμούς τους στρατιωτών live, εγκατέλειψαν την πόλη αφήνοντας όλα τα βαριά όπλα ακόμα και τα χρήματα που υπήρχαν στις Τράπεζες!).

Το δεύτερο αξιοσημείωτο είναι η διαπίστωση ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις σε όλο τον πλανήτη με τέτοιον τρόπο ώστε να επεμβαίνουν παντού άμεσα και πλέον εντελώς αναίμακτα γι αυτούς. Αυτή η φοβερή στρατιωτική ισχύς είναι πάντα σε κάθε τραπέζι διαπραγμάτευσης.

Το τρίτο και μάλλον σοβαρότερο συμπέρασμα είναι η δολοφονία Σουλείμανί. Μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ εκτελούσαν αρχηγούς συμμοριών, περιθωριακών τρομοκρατικών ομάδων και πάντως πρόσωπα που ζούσαν στην παρανομία. Για πρώτη φορά χτυπούν χωρίς ενδοιασμούς έναν νόμιμο αξιωματούχο, που δρα φυσιολογικά στο φως της ημέρας

Το μήνυμα των ΗΠΑ, λοιπόν, ακόμα και προς νόμιμες κυβερνήσεις είναι πλέον: “Έρχεστε να συζητήσουμε; Γιατί τα όπλα μας σημαδεύουν εσάς”! Στο Ιράν το κατάλαβαν και γι αυτό οι δήθεν εκδικητικές αντιδράσεις τους είναι αστείες και εντελώς προσχηματικές.