Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Τώρα οι ΗΠΑ δολοφονούν και κανονικούς αξιωματούχους

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Τραμπ είναι ο λάθος άνθρωπος στη λάθος θέση. Ηγείται των ΗΠΑ και του πλανήτη χωρίς να υπολογίζει θεσμούς, διαδικασίες, λογική και ηθική. Είναι βαθιά επικίνδυνος έχοντας κατεβάσει στο δικό του άθλιο επίπεδο αξίες και αρχές. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτός ο άχρηστος πολιτικά πρόεδρος θα προχωρούσε στην εν ψυχρώ δολοφονία ενός υψηλότατου αξιωματούχου άλλης χώρας! 

– Μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ δολοφονούσαν παντού στον πλανήτη πρόσωπα που είχαν αποδεδειγμένη ανάμιξη με την τρομοκρατία. Είναι η πρώτη φορά που δολοφονείται ένας κρατικός λειτουργός άλλης χώρας.                                            

– Μέχρι σήμερα κάθε χτύπημα κατά τρομοκράτη γινόταν αφού είχε διασφαλιστεί ότι δεν τον περιτριγύριζαν αθώοι (συνήθως σαν ασπίδα). Η δολοφονία Σουλεϊμανί είχε και θύματα όλο τον περίγυρό του. Δολοφονήθηκαν και οι συνοδοί του.

Η γελοία δήλωση Τραμπ ότι φονεύοντας τον Σουλεϊμανί “δεν ξεκινά αλλά αποτρέπει έναν πόλεμο” είναι και ψευδής. Ο Τραμπ έχει ξεκινήσει επί των ημερών του πόλεμο κατά του Ιράν. Θυμίζω την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία του 2015 ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας και να επιβάλλει ξανά σταδιακά τις αμερικανικές κυρώσεις με στόχο να στραγγαλιστεί η ιρανική οικονομία. Την συμφωνία είχαν προτείνει οι ΗΠΑ με Ομπάμα και εφαρμοζόταν απολύτως από το Ιράν.

Στη συνέχεια το “πνιγμένο” οικονομικά Ιράν απάντησε με επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων και με μια θεαματική επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων της γιγαντιαίας σαουδαραβικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας ARAMCO. Όλα αυτά πόλεμος δεν είναι;

Πίσω από τον Τραμπ που αδυνατεί να έχει σταθερές απόψεις και πολιτικές είναι ο Πομπέο, υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πιστεύει ότι η λύση είναι μια πλήρης στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν. Σιγά – σιγά κατοχυρώνει μια τέτοια προοπτική.