Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Η ντροπιαστική ερημοποίηση νησιών του Αιγαίου

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Η είδηση με γεμίζει οργή. Επί τρεις ημέρες, δεν έχει δώσει σημεία ζωής η ΜΟΝΑΔΙΚΗ κάτοικος του νησιού Κίναρος, κυρά Ρηνιώ Κατσοτούρχη. Το νησί είχε επισκεφθεί στις 28 Δεκεμβρίου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανής για να την συναντήσει σαν μια πράξη ευγνωμοσύνης για την εκεί παραμονή της…

Το 2018 όμως το ελληνικό κράτος της είχε κόψει το μοναδικό επίδομα που έπαιρνε.  Όπως η ίδια είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, λόγω λάθους σε δήλωση Ε9 του γιου της, ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε δύο χρόνια να της χορηγήσει το επίδομα που δικαιούται ενώ επειδή το βοσκοτόπι το οποίο εκμεταλλεύεται φαινόταν λόγω του λάθους ότι ανήκει στις τοπικές Αρχές, της ζητούσαν να καταβάλλει και ενοίκιο.                  

 Η Ένωση Ελληνικών Επιχειρηματιών αποφάσισε τότε  την κάλυψη των αναγκών της σε θέματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τροφίμων και ειδών άμεσης ανάγκης, την νομική, λογιστική ή φοροτεχνική υποστήριξη, καθώς και όλες τις τεχνικές ανάγκες που σχετίζονται με τη συντήρηση του ακινήτου και όλων των υποδομών του νησιού.

Και οι κυβερνήσεις τι αποφάσισαν; ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! Μοιάζει εφιαλτικά εξωπραγματικό να μην δίδονται κίνητρα για κατοίκηση ΟΛΩΝ των μικρών νησιών του Αιγαίου. 

Δωρεάν οικόπεδα, άτοκα δάνεια, επιδοτήσεις σε συνδυασμό με βασικές υποδομές (λιμανάκια, δόμους, ενέργεια) θα μετέτρεπαν τα νησάκια μας σε οικονομικούς πνεύμονες του Αιγαίου και θα απέτρεπαν την Τουρκία να τα διεκδικεί ακριβώς γιατί είναι ακατοίκητα.

Αντί να επισκέπτεται την κυρά Ρηνιώ, λοιπόν, για λίγη ώρα ένας υπουργός – επειδή ζει μόνη επί 20 χρόνια στην Κίναρο – μήπως να είχαν πάει μπουλντόζες και μηχανικοί εκεί; Θα συνεχιστεί αυτή η ντροπιαστική ερημοποίηση στο Αιγαίο;

(ΥΓ:Η κυρά Ρηνιώ ευτυχώς ήταν τελικά όρθια και υγιής… Μόνη απέναντι σε μια ολόκληρη χώρα που έχει αφήσει έρημη την ίδια και την Κίναρο).