Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Η πρώτη καλή είδηση της χρονιάς:Προληπτικές εξετάσεις για όλους 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Με μια εξαιρετικά καλή είδηση ξεκίνησε το 2020. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας με ένα μήνυμα στο κινητό θα ενημερώνει κάθε πολίτη ποιες είναι οι απαραίτητες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει προκειμένου να προστατευθεί (να προλάβει…), από σοβαρά νοσήματα. Ξεκινά δηλαδή η πρόληψη και φαίνεται να ξεκινά σωστά.                                                          

 Είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι πολίτες στρουθοκαμηλίζουν με την υγεία τους. Ακόμη και αν έχουν συμπτώματα τα αγνοούν για να νιώσουν καλύτερα!                        

 Σύμφωνα όμως με τον υπουργό υγείας κ. Κικίλια ο… στρουθοκαμηλισμός σταματά. Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο με το νέο έτος θα περιλαμβάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες με βάση την ηλικία τους. Κάθε πολίτης ξεχωριστά θα ενημερώνεται με το μήνυμα μέσω κινητού του για τις εξετάσεις που ειδικά αυτός πρέπει να κάνει. Έτσι κάθε πολίτης θα έχει ηλεκτρονικά ένα πλήρη ιατρικό φάκελο, όπου θα φαίνεται διαρκώς η πορεία της υγείας του.

Οι εξετάσεις θα είναι υποχρεωτικές και  το συντονισμό όλων των υπηρεσιών υγείας που υπάρχουν σε δήμους και περιφέρειες θα τον αναλάβει πλέον το Υπουργείο Υγείας ώστε να τις παρακολουθεί.

Επίσης, σε οικογένειες με μικρά παιδιά κάτω των 4 ετών θα γίνεται η ενημέρωση πάλι μέσω μηνύματος στο κινητό, όπου θα ενημερώνονται ότι είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών.

Ωραίο είναι να ευχόμαστε στους άλλους “με υγεία” αλλά δεν νομίζετε ότι πρώτα πρέπει να το ευχόμαστε σε εμάς; Με δωρεάν εξετάσεις όμως!