Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Η ατιμωρησία φουντώνει τον βανδαλισμό

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Έρευνα απέδειξε ότι στην Ελλάδα η βία η προερχόμενη από την Αριστερά είναι τριπλάσια από αυτήν της Ακροδεξιάς. Δεν χρειαζόταν φυσικά κάποια έρευνα για να το αντιληφθούμε. Καθημερινά ομάδες δήθεν αναρχικών σπάνε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, σε γειτονιές, τώρα μπήκανε και στα Mall.

Αυτή η βία, το έχουμε ξαναπεί, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Οι οργισμένοι δήθεν αναρχικοί στην πραγματικότητα επιτίθενται σε απλούς ανθρώπους όχι στην εξουσία. Γιατί το κάνουν συνεχώς χωρίς διακοπή; Γιατί υπάρχει απόλυτη ατιμωρησία. Συλλαμβάνονται, αφήνονται ελεύθεροι, δικάζονται μετά από 2-3 χρόνια και αν δεν αθωωθούν με μια εξαγοράσιμη μικρή ποινή συνεχίζουν.

Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, στην εκδήλωση που παρουσιάστηκε η εν λόγω έρευνα, είπε: “Κάθε τρόλεϊ κοστίζει 100.000 ευρώ. Έχει πληρώσει έστω και ένας από όσους τα έκαψαν;”.

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει σε άλλες πολιτισμένες χώρες. Ο βάνδαλος που θα συλληφθεί, θα ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ αμέσως, ακόμα και για λίγες εβδομάδες. Στη συνέχεια είναι σε συνεχή επιτήρηση. Καθίσταται σαφές ότι αυτός και μόνο αυτός έχει πλέον τις τύχες του στα χέρια του. Αν επαναλάβει τον βανδαλισμό θα φυλακιστεί για 2-3 χρόνια ως υπότροπος (και αμετανόητος). Αυτός το αποφάσισε.

Τέλος, αν και μετά τη νέα του αποφυλάκιση το ξανακάνει τον περιμένουν ποινές από 10 χρόνια και πάνω, ως μονίμως επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο. Πάλι αυτός το αποφάσισε. Παράλληλα, ο βάνδαλος καλείται να πληρώσει τις ζημιές (αστική ευθύνη) και αν είναι ανήλικος τότε καλούνται οι γονείς του.

Στην Ελλάδα έκαναν κακούργημα την ρίψη μολότοφ, αλλά το κράτος α) Δεν τολμά να εφαρμόσει το νόμο. Τους αθωώνει λόγω αμφιβολιών (παιδιά είναι…), β) Ακόμα και αν φυλακιστούν, οι ελληνικές φυλακές είναι σχολεία  για να εκπαιδευτούν και να βγουν χειρότεροι,  γ) Δεν υπάρχει καμία μέριμνα ώστε να υπάρξει μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ επικοινωνία με αυτούς τους νέους που έχουν παρασυρθεί σε έναν κύκλο μίσους που τα μέτρα καταστολής το αυξάνει. (Πρέπει να συνομιλήσουμε μαζί τους).

Ως απλώς παρατηρητής δεν μπορώ να προβλέψω τη συνέχεια. Αν δεν παρθούν αποφάσεις πάντως, φαίνεται ότι όλα θα γίνουν χειρότερα.