Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Η αληθινή βία στα Εξάρχεια

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πάρει μια φωτογραφία “ξεγυμνώματος” ενός πολίτη στα Εξάρχεια, την έχει κάνει σημαία και ισχυρίζεται ότι εν έτει 2020 επιστρέφει το κράτος της Δεξιάς του 1950. Παράλληλα αξιοποιούν και ένα βίντεο με έναν πολίτη που τρώει ξύλο, ενώ φωνάζει “παραδίνομαι”.

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα έχει χαθεί η δυναμική και το νόημα των λέξεων, πορευόμαστε με ψεύδη και στο τέλος έχουμε χάσει και την ουσία. Ποια είναι η ουσία; Περιγράφεται με μια μόνο πρόταση: Ποιος ξεκινά την βία στα Εξάρχεια και γιατί; 

ΠΡΩΤΟΝ: Απέναντι στο απομονωμένο ξεγύμνωμα και ξυλοδαρμό που προκαλούν ασφαλώς αποτροπιασμό και οργή υπάρχει μια τυφλή βία που κανείς δεν την προσμετρά. Κατεβάζουν ανθρώπους από τα τρόλεϊ και τα καίνε. Απλοί άνθρωπου βλέπουν να καταστρέφονται τα οχήματα τους. Τους καταλαμβάνουν οικήματα και επί χρόνια το κράτος δεν επεμβαίνει να τους τα επιστρέψει. Ακόμη, θεωρούν ταξικό εχθρό νέους αστυνομικούς 20-23 χρόνων που με 750 ευρώ το μήνα είναι στο δρόμο και τους λαμπαδιάζουν με μολότοφ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Αυτή η βία των Εξαρχείων έχει συμβάλλει στο να διορθώσει η κοινωνία αδικίες; Όχι, τίποτε απολύτως δεν έχουν διορθώσει. Η βία ως μοχλός αποκατάστασης αδικιών έχει τελειώσει στον πολιτισμένο κόσμο, από τον περασμένο αιώνα, συνεπώς το μόνο που έχουμε είναι οργισμένα απαίδευτα παιδιά που έχουν χάσει το δρόμο τους και πρέπει να τα πλησιάσουμε για να τα συνεφέρουμε. Να τους εξηγήσουμε (όχι με αστυνομική βία φυσικά). 

ΤΡΙΤΟΝ: Δίπλα από την δήθεν αναρχική βία υπάρχει μια άλλη βία χειρότερη. “Ηγέτες” των αναρχικών που πραγματοποιούν ένοπλες ληστείες σε ΦΑΓΕ και προποτζίδικα, δηλαδή όχι στην εξουσία αλλά στα θύματά της. Συμμορίες που πωλούν ναρκωτικά, όπλα, λαθραία. Ακόμα και που δολοφονούν.

 Την ώρα που η ανάλγητη βία του “ξεβρακώματος” καταγγέλλεται από το πρωί μέχρι το βράδυ για κομματικά οφέλη, όλοι αυτοί της παρακμιακής πολιτικής, “ΞΕΧΝΟΥΝ” την αληθινή βία στα Εξάρχεια και κυρίως: Ποιος την ξεκινά;