Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Στον πάτο η πολτική διαχείριση της χώρας

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και εντελώς απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Κινειται με επικοινωνιακούς και όχι εθνικούς όρους. Εδώ και πέντε μηνες είναι αδρανής. Επιπλέον η πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί είναι αδιέξοδη”. Όλα αυτά και άλλα χειρότερα είπε ο κ. Τσίπρας από την Θράκη σχολιάζοντας σετοπικό  τηλεοπτικό σταθμό τα ελληνοτουρκικά.

Αφού επισημάνουμε ότι ως πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από αυτά που δήθεν πρέπει να κάνει ο νυν πρωθυπουργός, να του πούμε ότι ξέχασε να στείλει και λουλούδια στον Ερντογάν που έχει φέρει σε αδιέξοδο τον πολιτικό του αντίπαλο. “Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου” δεν λένε;

Δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη χώρα όπου η όποια αντιπολίτευση λοιδωρεί και επιτίθεται μετά μανίας στην όποια κυβέρνηση σε μεγάλα εθνικά θέματα. Που να την παρουσιάζει στον διεθνή χώρο, σαν ανίκανη, αδύναμη και ανεπαρκή. Και να περιγράφει σαν νικητή την ξενη δύναμη που επιβουλεύεται τη χώρα.

Η πολιτική διαχείριση των μεγάλων θεμάτων της χώρας έχει πιάσει πάτο. Από την στρεβλή οικονομία, μέχρι το άρρωστο κράτος και από την αμάθεια που προσφέρει το ελληνικό σχολείο μέχρι τα μεγάλα εθνικά θέματα οι πολιτικοι κάνουν “παιχνίδι” για τα αυτιά των ψηφοφόρων αφιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της κατάπτυστης πρακτικής που μέσα από την στασιμότητα, φρενάρει τα πάντα στην Ελλάδα.

Τώρα οι Τούρκοι μπορούν να θριαμβολογούν. Η πολιτική του σαματά και των τραμπουκισμών, πιάνει με τους Έλληνες, που είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Το λέει και η ελληνική αξιωματικη αντιπολίτευση. Μπορούν να την συνεχίσουν.