Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Ποιος ευθύνεται για τους έφηβους μπαχαλάκηδες;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Στους λεγόμενους μπαχαλάκηδες και στους οπoοιουσδήποτε δήθεν αναρχικούς που κάνουν “αγώνα”, ληστεύοντας κάβες και πρακτορεία προ-πο, μια σημαντική παράμετρος που αγνοείται είναι τα νέα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτόν τον πρωτογονισμό. Ανάμεσα σε όσους συλλαμβάνονται υπάρχουν 15χρονοι και 16χρονοι έμπλεοι μίσους και οργής για το “σύστημα”, εντέλει για όλους μας.

Είναι η φτώχεια της οικογένειας που τα καθοδηγεί; Όχι απαραίτητα γιατί πολλά παιδιά είναι των Βορείων Προαστίων της Αθήνας. Κάνουν την πλάκα τους; Ναι υπάρχει και αυτό, κάποιοι εκτονώνονται (κάθε Σάββατο) πριν πάνε στα νορμάλ στέκια τους, να καλοπεράσουν. 

Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποια είναι η κυρίαρχη αιτία ενός πρωτοφανούς πρωτογονισμού που ξεκινά από την καταστροφή των σημάτων ΚΟΚ, συνεχίζεται με τυφλό σπρέι σε σπίτια, αγάλματα λεωφορεία, βαγόνια και καταλήγει στο να καίνε τρόλεϊ; Η απάντηση δυστυχώς είναι σοκαριστική: ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Ο βασικός υπεύθυνος που έφηβοι είναι στους δρόμους και βανδαλίζουν επί δικαίων και αδίκων είναι ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για απαίδευτα παιδιά που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ  να αξιολογήσουν όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους. Πρόκειται για παιδιά που είναι λειτουργικά αναλφάβητα, όπως κατέγραψε πρόσφατη έρευνα. Η ελλιπής γνώση της ελληνικής γλώσσας, τους εμποδίζει να κατανοήσουν τον κόσμο, την εποχή, να διακρίνουν το σωστό και το λάθος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών-μπαχαλάκηδων δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την ίδια την καθημερινότητα, γι΄ αυτό και είναι ανίκανοι να αντιληφθούν ότι πετώντας μολότωφ στους δρόμους ή καταστρέφοντας ξένες περιουσίες (οχήματα, βιτρίνες απλών ανθρώπων…) δεν επιλύουν τίποτε απολύτως πέρα από την γιγάντωση της βαρβαρότητας και της παράπλευρης ανομίας που λειτουργεί δίπλα τους (π.χ. ναρκωτικά).

Ωστόσο ποιοι ευθύνονται γι΄ αυτό; Πάντως, ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Σίγουρα το εκπαιδευτικό σύστημα που απαξιώνοντας την γνώση και τη γλώσσα παραδίδει παιδιά χωρίς στοιχειώδη συγκρότηση στους δρόμους. Και πιο πίσω όλες οι κυβερνήσεις που έχουν την απόλυτη ευθύνη για αυτή την αμορφωσιά που προσφέρουν.