Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΕΚΔΟΤΗΣ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

 

Οι Σκουριές αποκαλύπτουν βαθύ έλλειμμα Δημοκρατίας

 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

 

Η Eldorado Gold προχώρησε στην αναστολή της επένδυσής της στις Σκουριές Χαλικδικής. Οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές και μεγάλες. Περίπου 2.500 εργαζόμενοι θα τεθούν σε καθεστώς μη απασχόλησης με το φάντασμα της οριστικής απόλυσης να πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους.

Το ελληνικό κράτος θα δεχθεί αγωγές – μαμούθ για διαφυγόντα κέρδη, παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές σε βάρος της εταιρείας κ.ο.κ. Στο διεθνές περιβάλλον θα εδραιωθεί η πεποίθηση ότι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ αν επενδύσεις θα χάσεις τα χρήματά σου.

Η περίπτωση της Eldorado Gold, είναι πολύ σοβαρή. Η εταιρεία έχει διαθέσει ήδη 3 δισ. ευρώ, την ώρα που ΟΛΕΣ οι επενδύσεις στην χώρα για τις οποίες κοπάζει η κυβέρνηση υπολογίζονται πλούσια μόλις στο 1 δισ. ευρώ.

(Προσέξτε: 1 δις. ευρώ, όταν το κόστος εργασίας στη χώρα έχει πιάσει πάτο και όταν οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Μεσογείου ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ! Παίρνουμε μόλις το 1% και πανηγυρίζουμε).

Η επένδυση στις Σκουριές έχει και οικονομικά χαρακτηριστικά (καταστρέφεται μια επένδυση – κινδυνεύουν 2.500 θέσεις εργασίας) έχει όμως και πολιτικά χαρακτηριστικά. Ενώ η εταιρεία είναι καθόλα νόμιμη και δεν έχει τίποτε το μεμπτό, ενώ έχει κερδίσει ΟΛΑ τα δικαστήρια για την καθυστέρηση στην έκδοση των αδειών της, η κυβέρνηση ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ δεν υπακούει στις δικαστικές αποφάσεις και δεν την αφήνει να λειτουργήσει.

Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή όπου μια κυβέρνηση μπορεί να γράφει στα παλιά της παπούτσια δικαστικές αποφάσεις, νομιμότητα και δίκαιο και να επιβάλλει το άδικο αυθαιρετώντας; 

Σε ποια έκταση εφαρμόζεται αυτή η αυθαιρεσία (προφανώς όχι μόνο στις Σκουριές). Ανησυχεί κανείς; Υπάρχουν θεσμοί να αντιδράσουν; Ποιος προστατεύει τα θύματα της κυβερνητικής παρανομίας κάθε φορά που αυτή εκδηλώνεται;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*